Autor Zpráva
Zoníček
Profil *
Zdrawíčko..
Chtěl bych se pozepteti jak řešíte problém když máte třeba nějakou malou diskusi v php... zapisuje se do souboru dáte odeslat a vono se to zapíše.. pak ale když ten člověk dá F5 tak se to zapisuje pořád :(
Dix za radu...
Oswald
Profil *
Koukni sem - http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=69 1
RAmses
Profil *
ja to resim tak ze mam v obsluznem scriptu knihy pod php scriptem tohle
<html><head>
<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="0; URL=book.php">
</head></html>
Yuhů
Profil
Ještě lepší je po zapsání příspěvku do databáze vložit http hlavičku funkcí header rovnou péhápkem.
juneau
Profil *
presne tak. sam to sice nepouzivam (delam to pres meta), ale vim, ze treba IE6.0 pri nastaveni nejvyssiho zabezpeceni prestane zpracovavat META refresh.
Leo
Profil
Jak uz tady zaznelo - skript, ktery vklada prispevek nesmi generovat vystup do prohlizece - takze presmerovani v HTTP hlavice (to je to, co se v PHP udela pres header("Location: http://novaadresa")) je idealni. Krome tohohle je jeste dobre osetrit uzivatelsky komfort pri pouziti tlacitka Zpet v prohlizeci - pokud se clovek dostane zpet na stranku s vypnenym formularem tak ho to jednak zbytecne zdrzuje (stranka uz splnila ucel a neni duvod aby byla v historii), jednak hrozi opakovane odeslani. Nejlepsi zpusob posilani komentaru ma pixy na svem weblogu. Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.