Autor Zpráva
James_Scott
Profil
Ahoj,zacinam s php a mysql, chtel bych si pro svuj novy(mensi) web udelat vlastni administracni rozhrani... do zacatku neco opravdu jednoducheho = jednoduchy formular,po odeslani aby se clanek ulozil do db a taky hned vypsal na strance index.php a treba jeste v nejake sekci. Nemuzu na to najit zadny navod, muzete nekdo poradit?
Predem dekuji za odpoved.
Jan Tvrdík
Profil
Nic konkrétního mě nenapadá, tak alespoň jeden obecný seriál – http://www.linuxsoft.cz/php/
Mesiah
Profil
Nebo na interval.cz vysel dobry navod na tvorbu vlastniho rozhrani, koukni na to. :)
ale myslim ze je to z roku 2000 a min, takze spousta veci tam lze udelat "modernejs" (nepocitam to, ze bys to prepisoval do oop)
Mastodont
Profil
Interval je momentálně kapku mimo, spousta rubrik nejde otevřít.
kvok
Profil *
http://www.hadica.cz/category/pc/sw/programovani/mini-cms/
Ale není ještě dodělaný.
James_Scott
Profil
na intervalu jsem sice neco nasel,ale je to strasne rozsahle a docela neprehledne... me by "jen" zajimalo,kdyz si na strance
/admin.php vytvorim formular s metodou odesilani POST, jak z toho formulare dostanu data do databaze(to bude nejspis pomoci INSERT INTO ... ) a zaroven aby se mi ten clanek zobrazil treba na strance index.php?
Mohl by tu nekdo nastinit jak by vypadal takovy script tedy?
eanej
Profil
admin.php

<form action="" method="post">
<input type="text" name="name" size="30" value="">
<input type="text" name="level" size="30" value="">
<input type="hidden" name="odeslano" value="1">

<input type="submit" value="Přidat">
</form>
<?php
// je li skript odeslan zkusi vlozit do databaze
if (isset($_POST['odeslano'])) {
// htmlspecialchars() nemusi byt
$var1 = htmlspecialchars($_POST['name']);
$var2 = htmlspecialchars($_POST['level']);

mysql_query("INSERT INTO __TABLE__ (radek1,radek2) VALUES ('$var1','$var2')") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error());
}
?>









a vypsani v index.php






<?php
$q="SELECT radek1,radek2 FROM __TABLE__ ORDER BY id DESC";
$result = mysql_query($q);
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($result)):
?>
<p><?php echo $zaznam['radek1'];?></p>
<p><?php echo $zaznam['radek2'];?></p>
<?php
endwhile;
?>



samozrejme musis bejt pripojenej k databazi


###MYSQL HOST NAME
$myhostName="localhost";

###MYSQL DATABASE
$mydbName="eanej";

###MYSQL USER NAME
$myuserName="root";

###MYSQL PASSWORD
$myPW="";

$db=mysql_connect($myhostName,$myuserName,$myPW) or die("<h1>Bohužel se nepodařílo připojit k MYSQL databázi... zkuste to prosím později.</h1><script>window.location.href=\"other/error_mysql.htm\";</script>");
if (!mysql_select_db($mydbName,$db)) {
echo "Chyba při připojení k databázi.";
exit();
}
James_Scott
Profil
Zejtra to zkusim,mam takovej dojem ze je to presne ono,jeste dam vedet ;)
James_Scott
Profil
To eanej: trosku jsem si scriptik upravil,ale dekuji moc,vse funguje. Jsou to sice pro vas kraviny,ale nam zacatecnikum to hned neblikne,jeste jednou diky :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: