Autor Zpráva
Gnd
Profil *
Zdravím,

poradí někdo jak získávat koncovky souborů, které vkládám přes formulář?

Jménou souboru získám přes $soubor_name, lze takhle podobně snadno získat i příponu? Nebo se to již řeší dle regulárního výrazu či jinak?
Majkl578
Profil
$ext = substr(strrchr($soubor_name, '.'), 1);
Taps
Profil
Gnd
zkus si vytisknout pole $_FILES..print_r($_FILES) a tam se dozvíš podrobnosti nahrávaného souboru
Jan Tvrdík
Profil
Případně
$pripona = pathinfo($jmenoSouboru, PATHINFO_EXTENSION);
Gnd
Profil *
$pripona = pathinfo($jmenoSouboru, PATHINFO_EXTENSION);

Tohle funguje, ale jde o to ze kdyz mam z formularee soubor napr. v $soubor, tak jej musim prvne ulozit a potom mohu pouzit uvedene. Jinak dostanu tmp.


zkus si vytisknout pole $_FILES..print_r($_FILES) a tam se dozvíš podrobnosti nahrávaného souboru

Tohle me taky napadlo, ale nevim jak provest ten zapis na vypis pole. Soubor mam z formulare v $soubor a kdyz dam print_r $_FILES[soubor]; tak dostanu chybu.. parse error, unexpected T_VARIABLE
Majkl578
Profil
protoze to parse error je, zacni zaklady pred tim nez se vrhnes na pole...
Gnd
Profil *
protoze to parse error je, zacni zaklady pred tim nez se vrhnes na pole...

diky ze jsi poradil s necim co vim...
Majkl578
Profil
to jsem rad ze jsem pomohl, kdyztak ti tu jeste dam odkaz na zaklady php:
http://www.php.net/manual/en/langref.php

zamer se na konstrukci funkci (samozrejme az se naucis zaklady), pak mozna budes vedet, ze spravne to ma byt
print_r($_FILES['soubor']);

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: