Autor Zpráva
len-kali
Profil *
Dobrý den,

prosím Vás o radu...je možné skrze PHP, po stisknutí tlačítka odeslat BIT na COM nebo LPT port?
Vybudit tímto BITEM určitý PIN?
Pokud to nejde PHP, čím prosím?

Děkuji moc,
imploder
Profil
Pochybuju, že to v PHP jde, není na něco takového dělané (pokud vím). Ale v PHP se dá spustit jakýkoliv externí program, tak ten můžeš vyrobit v něčem jiném a pak ho z PHP spouštět (musí však být exec povolený na serveru a to ti na obyčejném hostingu asi nedovolí).
imploder
Profil
Zkus prozkoumat možnosti CGI-skriptů - to je taková starší alternativa k PHP fungující na nižší úrovni, na některých serverech to bývá.
bitbit
Profil
Toto jde spolehlive udelat java appletem (ne javascriptem).
len-kali
Profil *
Děkuji za rady pánové,

java applet.... bitbite, prosím o radu, kudy začít? Kde se nejlépe mohu tomuto naučit...stačí právě tato aplikace....LPT a COM posílání BITU

a ještě ...ten java applet se dá napojit na php?

Děkuji
imploder
Profil
a ještě ...ten java applet se dá napojit na php?
Ten java applet poběží v prohlížeči a na stránku se vloží, nějak jsem to špatně pochopil, myslel jsem, že to chceš dělat přes PHP na serveru. Applet poběží samozřejmě na klientovi.
bitbit
Profil
S java appletem jsem moc nepracoval, ale jiste jde použít s PHP (java applet je odnos prog. jazyku java, používaný k práci přes prohlížeč). Např zapomocí java appletu je dělán přístup do servis24 české spořitelny přes certifikát.

Tady jsem našel nějaký seriál a jsou tam i odkazy na repozitaře java appletů.

http://www.owebu.cz/skripty/vypis.php?clanek=1276

možná něco najdeš
bitbit
Profil
„a ještě ...ten java applet se dá napojit na php?“
Ten java applet poběží v prohlížeči a na stránku se vloží, nějak jsem to špatně pochopil, myslel jsem, že to chceš dělat přes PHP na serveru. Applet poběží samozřejmě na klientovi.

a nebo já :-D
Mike8748
Profil
len-kali
a potrebujes odesilat "jenom" bit? jenom jeden? co takhle celej bajt?

jinak pro pristup na port (jak LPT tak COM) v pripade ze neni vyzadovano striktni casovani prenosu dat je mozny pouzit normalni funkce pro pristup k souboru (fopen, fwrite)

zalezi co s tim chces delat
len-kali
Profil *
Bitbite, Mike, implodere,

děkuji Vám za vaše postřehy, rady a doporučení...

Javaaplet prostuduju a taky se mrknu na ten fopen a fwrite...

MIKE8748....potřebuju na daném pinu na LPT nebo COM změnit stav 0 nebo 1, to je vše,
šlo by to tak jak popisuješ? Pokud ano, prosím o radu nebo nasměrování....

Děkuji moc, hezký den všem
bohyn
Profil
len-kali
Zalezi na tom jaky pin to je. Pres PHP pujdou nastavit jen datove piny. Jinak s LPT ci COM se pracuje stejne jako se soubory. fopen(), fwrite(), fclose(). Porty jsou dostupne v adresari /dev
Pokud bys chtel nastavovat ridici piny, tak asi nebzde nic jineho nez si napsat vlastni driver v nekterem vhodnem jazyku (C/C++, assembler)
Bubák
Profil
Porty jsou dostupne v adresari /dev
Tady někdo zmínil Linux?
Mike__
Profil *
pro otevreni portu se pouzije string s identifikaci portu. zalezi na operacnim systemu

pro linux jsou to cesty "/dev/...." (treba /dev/ttyS0 pro otevreni prvniho serioveho portu,...)
pro windows zalezi zda se jedna o skutecne nebo virtualni zarizeni, pro skutecna je to proste jmeno portu (plati pro "Com1".."Com9", "lpt1".."lpt3", u lpt mozna i dal, to uz nevim)

pripadne na windows serveru s apache a php muzes pouzit rozsireni printer (http://www.php.net/manual/en/ref.printer.php)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: