Autor Zpráva
Grey(x)
Profil *
Dobrý den, nevím zda jsem umístil toto téma do správné kategorie, ale pokud ne, tak se omlouvám, protože jsem opravdu nevěděl, do které kategorie s tim přesně jít.
Mám problém s ident. byty v UTF-8, kdy po každém použití include v php se mi na jeho místě objeví prázný čtvereček(IE) a nebo tečka(Opera, pspad), tedy ty ident. byty. Problém je ten, že díky tomuto znaku mi odskočí obsah asi o nějakých 12-15px směrem dolů, což je dost vidět a dost mě to vadí. Zajímavé je, že Opera na to vůbec nereaguje a i přes ten znak zůstává vše, jak má být, ale v FF a IE to odskočení probjehne, viz. obrázek:

Podle různých rad a návodů jsem zjistil, že stačí tu danou stránku a ty podstránky přeuložit v pspadu s formátem UTF-8 a odškrtnutýma ident. bytama v nastavení programu, což zkouším pořád dokola, ale ten čtvereček a tečka ne a ne se odstranit. Zkoušel jsem to i v notepadu++, ale také bez výsledku. Už jsem byl tak zoufalý, že jsem to celé přehodil do kódování windows-1250, ale zde se krom odskočení řádku, ještě navíc objevil nějaký paznak, typu d´>>n´, nebo tak podobně a tentokrát už i Opera na to reagovala a chovala se úplně stejně jako FF a IE. Když ale ty soubory projíždím v pspadu a nebo v notepadu, tak níkde nejsou žádné tečky, nebo čtverečky, to se vždy projeví až při otevření stránky a prohlédnutí zdrojového kódu. Pokud projíždím ty soubory v pspadu, tak jsou ty byty vidět pouze v hexadecimálním náhledu jinak ne. Chci se tedy zeptat, je-li nějaký způsob jak se s tímto problémem vypořádat, jak to prostě odstranit, aby se tam už žádná tečka a nebo čtvereček neobjevovali? Nebo může být třeba problém v mezerách v souborech php? Ty soubory jsou součástí jednoho redakčního systému. Děkuji předem za odpověd.
Bubák
Profil
Dej odkaz na stránku a případně odkaz na pár (nepřehánět!) zazipovaných PHP souborů.
Grey(x)
Profil *
Zde je odkaz na stránku a zde na php soubory.
Grey(x)
Profil *
Tak problém je vyřešen! Chyba se nacházela v php souboru ve složce pro různé jazykové mutace, který byl uložen v UTF-8 s ident. byty. Příznám se, že tento soubor jsem neukládal znova v pspadu, protože mě ani nenapadlo, že by tam zrovna mohla být chyba. Takže já mam problém vyřešen a nyní můžu autora RS informovat o chybě, kterou zanechal.
Děkuji Bubákovi za projevenou snahu.
Bubák
Profil
Chyba se nacházela v php souboru ve složce pro různé jazykové mutace, který byl uložen v UTF-8 s ident. byty.
...
nyní můžu autora RS informovat o chybě, kterou zanechal.
Jenom ať se zbytečně neplašíš, je skutečně BOM v původním souboru, nedostal se ti tam třebas při přeukládání v Notepadu?
Grey(x)
Profil *
Já právě, že tento soubor jsem needitoval, tudíž mě ani nenapadlo ho znovu přeukládat v pspadu, jako ty ostatní, kde mezi ními byly i editované soubory.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Grey(x):
Pro pořádek: problém souvisel s PHP, nikoliv s XHTML, <!doctype>m či validitou. (Proto přesouvám.)
BOM sám o sobě bývá v dnešní době zcela neškodný, akorát PHP s ním má problémy při skládání souborů z částí.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: