Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Manny Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 2. 2009, 16:11:49
Zdravím, našel jsem si na netu script, kterým si vypisuji z db články a zobrazuji podle počtu jejich "hitů".
function taag() { $result = mysql_query("SELECT * FROM articles GROUP BY nazev ORDER BY hits DESC"); while($row = mysql_fetch_array($result)) { $arr[$row['nazev']] = $row['hits']; } ksort($arr); return $arr; } A mám problém s tím, že pak když si pomocí druhé funkce vypisuji odkazy, tak nevím jak vyplnit atribut href... protože ve výše zmíněné funkci pracuji (nebo byly vytaženy) 2 sloupce (nazev a hits) a nevím jak do toho cyklu přidat sloupec s upraveným SEO názvem (sloupec se jmenuje "seo") tak, abych s ním mohl nadále pracovat... Doufám že je to aspoň trochu srozumitelné, nevěděl jsem jak to pořádně zformulovat. Děkuji za vaše rady:) |
||
HGD Profil |
#2 · Zasláno: 5. 2. 2009, 16:59:03
možná že by to šlo tak, že bys vracel 2-rozměrné pole
$arr[$row['nazev']][$row['seo']] = $rov['hits']; |
||
tiso Profil |
#3 · Zasláno: 5. 2. 2009, 17:07:26
HGD - dvojrozmerné pole áno, ale nie takto!
Manny ... while($arr[] = mysql_fetch_assoc($result)) {} ... Mal by si z DB vyberať iba stĺpce čo ťa zaujímajú a nie všetky (select *). |
||
Manny Profil * |
#4 · Zasláno: 5. 2. 2009, 17:11:36
function tag_info() { $result = mysql_query("SELECT * FROM articles GROUP BY nazev ORDER BY hits DESC"); while($row = mysql_fetch_array($result)) { $arr[$row['nazev']] = $row['hits']; } ksort($arr); return $arr; } function tag_cloud() { $min_size = 10; $max_size = 30; $tags = tag_info(); $minimum_count = min(array_values($tags)); $maximum_count = max(array_values($tags)); $spread = $maximum_count - $minimum_count; if($spread == 0) { $spread = 1; } $cloud_html = ''; $cloud_tags = array(); foreach ($tags as $tag => $count) { $size = $min_size + ($count - $minimum_count) * ($max_size - $min_size) / $spread; $cloud_tags[] = '<a style="font-size: '. floor($size) . 'px' . '" class="tag_cloud" href="#">'. htmlspecialchars(stripslashes($tag)) . '</a>'; } $cloud_html = join("\n", $cloud_tags) . "\n"; return $cloud_html; } celý kód vypadá takto, ale pořád se mi nedaří udělat ten odkaz:(:( |
||
Manny Profil * |
#5 · Zasláno: 5. 2. 2009, 17:28:58
tiso
no ale teďka nevím co s tím vnitřkem cyklu.. co do něj... co $row? ta teďka zmizí? |
||
tiso Profil |
#6 · Zasláno: 5. 2. 2009, 22:40:56
Manny - ťažko povedať, zavisí od toho čo chceš spraviť... Čo presne má tá funkcia robiť?
|
||
Manny Profil * |
#7 · Zasláno: 5. 2. 2009, 23:46:58
tiso
ta první funkce má vytýhnout data z tabulky, dát je do pole azamíchat ho (tag cloud). Druhá funkce na základě hits získané z první funkce vypíše data vytáhlá z DB různě velkými fonty - jako je to třeba zde: vltava.cz/ - vpravo NEJOBLÍBENĚJŠÍ.... a chc dát do href odkazu "tělo", abych se po kliknutí na odkaz dostal na požadovanou stránku |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0