Autor Zpráva
kukweb
Profil
ahoj, rad bych poprosil o radu, nahravam si obrazek prez tento zdrojak. Chtel bych, ulozit 2x stejny obrazek, aby jmeno druheho obrazku bylo LAST.jpg atd. Jsem zacatecnik, neco jsem zkousel co jsem si kde precetl, ale vubec se mne nedari, Mohl by prosim nekdo poradit?
if ($sub_action == "pridat") { 
     
      if (is_uploaded_file($_FILES["cesta"]["tmp_name"])) {
        $chyba_obrazek="";
        
        $max_velikost = 2097152;
        $formaty=array("image/gif", "image/jpeg", "image/png");
      
        $velikost=GetImageSize($_FILES["cesta"]["tmp_name"]);        
        $datum=date("ymd-his");
        $soubor = vytvor_filename($datum."-".$_FILES["cesta"]["name"]);




 
        
        if ($velikost["mime"]=="image/jpeg") {
          if ($velikost[0] > 520) {
            $sirka=520;
          } else {
            $sirka=$velikost[0];
          }
        }

        if ($velikost["mime"]=="image/png" || $velikost["mime"]=="image/gif") {
          $sirka=$velikost[0];     
        }

        $vyska=(int)($sirka*($velikost[1]/$velikost[0]));

        if (!in_array($velikost["mime"], $formaty)) {
          $chyba_obrazek[] = "formát obrázku není podporován";
        }
        
        if ($_FILES["cesta"]["size"]>$max_velikost) {
          $chyba_obrazek[]="obrázek je příliš velký (max. velikost je ".round($max_velikost/1024, 2)." kB)";
        }        
       
        if (!($chyba_obrazek)) {
          if (move_uploaded_file($_FILES["cesta"]["tmp_name"], "images/".$soubor)==false) {
            $chyba_obrazek[]="obrázek se nepodařilo uložit";
          }
        }
        
        if (!($chyba_obrazek)) {
          
          if (($velikost[0]<>$sirka) or ($velikost[1]<>$vyska))  zmensit_obrazek("images/".$soubor, "images/".$soubor, $sirka, $vyska);
          zmensit_obrazek("images/".$soubor, "images/thumbs/".$soubor, 200, 160);

          mysql_query("INSERT INTO `obrazkyy` 
                                  (
                                   `obrazkyy`.`datum`, 
                                   `obrazkyy`.`popis`, 
                                   `obrazkyy`.`cesta`,
  		`obrazkyy`.`autor`, 
  		`obrazkyy`.`prava`,
		`obrazkyy`.`ipadresa`
                                  )
                       VALUES ('".date("Y-m-d H:i:s")."', 
                               '".$obrazek["popis"]."', 
                               '".$soubor."', 
	'".$_SESSION['login']."', 
	'".$_SESSION['Prava']."',
	'".$ipadresa."'
                              )"
                     );
          
          $key = "";
          $host = $_SERVER["HTTP_HOST"];
          $uri = rtrim(dirname($_SERVER["PHP_SELF"]), '/\\');
        
          header("Location: http://".$host.$uri."/".$key, true, 303); 
          return;        
        } else include ("nahrat.php");            
      } else include ("nahrat.php");  
    }

    if ($sub_action == "upravit") { 
      $obrazek_id = (int)friendly_input($_GET["id"]);         

      $sql_obrazkyy = mysql_query("SELECT `obrazkyy`.*
                                  FROM `obrazkyy` 
                                  WHERE `obrazkyy`.`id` = '".$obrazek_id."' 
                                 ");
            
      if (mysql_num_rows($sql_obrazkyy) > 0) {
        $obrazek = MySQL_Fetch_Array($sql_obrazkyy);

      }
    }
    
    if ($sub_action == "smazat") {  
      $obrazek_id = (int)friendly_input($_GET["id"]); 

      $sql_obrazkyy = mysql_query("SELECT `obrazkyy`.*
                                  FROM `obrazkyy` 
                                  WHERE `obrazkyy`.`id` = '".$obrazek_id."' 
                                 ");
            
      if (mysql_num_rows($sql_obrazkyy) > 0) {
      
      }
    }
Nox
Profil
Uložíš jednou a zkopíruješ pomocí copy?
grimword
Profil
$nazev = $_FILES['cesta']['name'];
$prip = explode(".", $nazev);
$pripona = $prip[1];
$cesta = "images/LAST.$pripona";
move_uploaded_file($_FILES['cesta']['tmp_name'], $cesta);


dej to na radek 43, mozna to pojede
kukweb
Profil
diky, zkousel jsem to na tom 43 a sice to projde, bez chyb. Ale, obrazek se nevytvori :(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: