Autor Zpráva
gladd
Profil *
Zdravim, potřebuji nastínit/poradit s řešením následujícího dotazu.
1. Uživatel na mé stránce vyplní 2 $_POST pole a odešle formulář.
2. Script vyplněná data zkontroluje (zda nejsou pole prázdná apod.)
3. Script si otevře další 2 stránky (na kterých už budou formuláře) a vloží do nich data od uživatele (názvy jednotlivých polí bude stejné...) a formuláře odešle (název odesílacího tlačítka bude také pro obě stránky stejný...)

Možná to bude lepší udělat v JS, ale nejdříve se Vás proto ptám :-)

Díky všem
dRaGen
Profil
Řešit to přez JS není zrovna nejlepší nápad protože existují lidé (jako třeba já) co mají javascript defaultně vypnutý, z důvodu XSS útoku :) a nebo také prohlížeče, které JS nepodporují (ano je to mizivé % ale, web by měl bejt dosažitelný pro všechny a náhoda je blbec a zrovna ten jeden uživatel, kterej si nemohl odeslat formulář chtěl udělat obchod za 100 000Kč) ...

A není jednodušší dát ty skripty do sebe, ale pokud to nepůjde tak bych volil metodu na základě jaké data se posílají jestli citlivá tak bych si je uložil do sessionu a na druhe stránce si je znovu vytáhl, a jestli je to jedno tak bych je vložil normálně do GET.
AM_
Profil
Pokud nemáš nějaký extra důvod řešit to přes víc formulářů, tak bych to řešil každopádně jedním formulářem a pokud je data potřeba uložit na více míst, tak tohle všechno řešit až přes PHP. Možná napiš, k čemu to má sloužit, takhle, když nevím, o co jde, tak těžko poradit optimální řešení :)
gladd
Profil *
Možná jsem zapomněl napsat důležitou věc. Ty 2 další stránky budou na jiné doméně.
No sloužit by to mělo pro jednoduché zapsání do databází těch 2 stránek téměř bez práce (nemusí vyplňovat oba formuláře nýbrž jen 1).
AM_
Profil
Taky to jde přes server, stačí třeba file_get_contents("http://jinadomena.cz/nahraj.php?udaj1=aaa&udaj2=bbb");, musíš na to mít povolené url_fopen... pokud by to muselo jít přes post, taky by to nějak šlo, ale už by to bylo složitější
gladd
Profil *
AM_
Díky, zkoušel jsem to, přes GET by to šlo krásně, ovšem ty formuláře budou přes POST, myslíte, že to bude možné i tak? díky
koroman
Profil
myslim ze curl()
gladd
Profil *
koroman
Ok děkuji, přečtu si něco o té funkci a kdyžtak se poptám...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: