Autor Zpráva
nightrider
Profil
Asi mi napíše někdo že jsem ....., ale zajímalo by mě jak se jmenuje funkce na upload verze nebo vzhledu? Nebo jestli někdo nemá přímo link na nějakej manuál?
SwimX
Profil
funkce na upload verze nebo vzhledu?
jaké verze? jakého vzhledu?
nightrider
Profil
Třeba obojího,ale především vzhledu. Mám stránku udělanou tak že vzhled je v jedný složce a představuju si že by jsem nový vzhledy dával na nějakej hosting na kterej by se to napojilo a popřípadě by si stáhl složku přímo do cesty kde jsou vzhledy. Jde to?
radecek
Profil
Co znamena vzhled? :)
nightrider
Profil
Mám vsechno co se tyce vzhledu v jedny slozce a napadlo mne ze by bylo mozny davat vzhledy na nejakej server a nastavit cestu k servru v tom na co se ptam. To co by se udelalo by si popripade stahlo na server kde je ta funkce
radecek
Profil
jaka funkce?
SwimX
Profil
nightrider
máš to celé nák zahalené v mlze
SwimX
Profil
jediný co mě napadá. Máš web, a externí css a chceš nějkou funkcí načíst náhodný z nich např?
<? $a = mt_rand(0, 5);
echo "<link .... rel='style$a.css'>";
}
 ?>
nightrider
Profil
nn, já chci stáhnout s cizího serveru do složky která byla určena.

Vytvořím si nějakej design a chci aby se dalo udělat něco jako:
názvy vzhledů nebo na serveru http://neco.cz byl nalezen nový vzhled chcete stáhnout?

Při souhlasu by byla nastavena cesta třeba do slozky vzhledy a prave tam by se danej soubor uložil
panhuhu
Profil
Mám stránku udělanou tak že vzhled je v jedný složce
Muzes nam poskytnout informace, jak k tomu vzhledu konkretne pristupujes v te strance? Pouzivas sablonovaci system, nejaky konkretni redakcni system, ci co? At se hneme z mista.
nightrider
Profil
Ja se moc omlouvám :-( vždycky to blbě popíšu. Mam ve složce zahlavi.php,zapati.php, css a slozka kde jsou obrazky. Prave by jsem potreboval celou takovoudle slozku stáhnout nějakym kodem z nějakýho serveru do toho kde to vyvolám s parametrama
AM_
Profil
Na ten server s designy bych to umístil jako ZIP, potom pomocí PHP file_get_contents s si ten ZIP natáhl na cílový web, pomocí ZIP funkcí rozbalil a tradá. Jinak vyhnul bych se používání PHP v designovacích souborech, buď použij nějaký šablonovací systém (smarty), nebo si prostě vystač s přestylováváním pomocí css. Přímo mě teď nenapadá, jak by to šlo nabourat, ale tahat z cizích serverů PHP mi trochu smrdí malou bezpečností a pokud to někde v kódu zmotáš, riskuješ, že ti tam kdokoli vecpe vlastní kód.
nightrider
Profil
To by nebyl cizí server, ale můj a já by jsem ty šablony dělal a nahrával na ten server :-) to by jsem narušit bezpečnost neměl, ne?
nightrider
Profil
Hledal jsem tu funkci na webu,ale nikde není pořádně popsaný co hledám. Vlastnosti tý funkce jsem našel, ale použítí v praxi ani ne :-(

Šlo by to takhle?
<?php 
$url = "http://;

/** Získání části souboru protokolem HTTP 
@param string $url adresa souboru 
@param int $from začátek části počítaný od 0 
@param int $length délka části 
@return odpovídající část souboru nebo "", pokud server nepodporuje stahování částí */ 

function http_get_part($url, $from, $length) { 
$url = parse_url($url); 
$fp = fsockopen(($url["scheme"] == "https" ? "ssl://" : "") . 
$url["host"], ($url["scheme"] == "https" ? 443 : 80)); 
fwrite($fp, "GET $url[path]" . (isset($url["query"]) ? "?$url[query]" : "") . " HTTP/1.1\r\n"); 
fwrite($fp, "Host: $url[host]\r\n"); 
fwrite($fp, "Range: bytes=$from-" . ($from + $length - 1) . "\r\n"); 
fwrite($fp, "\r\n"); 

$status = fgets($fp); 
$return = ""; 

if (preg_match('~^HTTP/[^ ]+ 206~', $status)) { 
	while ("\r\n" != fgets($fp)) { 
	// přeskočení hlaviček  
} 
	while (strlen($return) < $length && ($s = fread($fp, $length))) { $return .= $s; } 
} 
fclose($fp); return $return; 
} 
?>
AM_
Profil
nevim, proc to chces tahat po castech, pokud tvoje designy nemaji stovky megabyte, zadnou takovouhle funkci nepotrebujes a vystacis si s file_get_content.
Je mi jasne, ze ty sablony budes psat ty, ale nekde v kodu ti ujede ruka a uzivateli se podari tam podstrcit sablonu z jineho serveru, nebo se stane ze nekdo hackne tu druhou domenu a ziska si tak cestu i k te prvni... Samo o sobe to primo bezpecnostni riziko neni, to mas pravdu, ale je to docela cunarna, jelikoz staci drobna chybicka a bezpecnostni krater je na svete.
nightrider
Profil
mas recht :-) radeji to budu rovnou vkládat na web :-) ale i tak by jsem rád tam dal něco jako:
Na webu se vyskytla nova verze vzhledu, pokud budete chtít, tak kontaktujte admina :-)
nebo: na serveru (možnost náhledu nějakého screenu) se naskytla nová verze vzhledu. Náhled >>zde.
AM_
Profil
Stačilo by se vyvarovat toho použití PHP souborů ve vzhledu, ale jak myslíš :)
nightrider
Profil
tak to dát ve formátu .inc, html? Nebo máš namysli nějakej lepší? Pokud to bude jinak nez php, tak budou,ale videt cesty includu :-(
nightrider
Profil
a jak tedy prosim docílím toho stáhnutí a rozbalení? Postup je mi jasnej,ale realizace ani ne :-(
AM_
Profil
Psát ti na to kód nebudu, projít si reference ZIP funkcí PHP si můžeš projít zrovna tak jako bych to musel dělat já. No pokud to bude .inc a pak to stejně spustíš jako PHP, tak jsi tam kde jsi byl... já osobně bych přestylování prováděl jenom přes CSS, nebo můžeš použít nějaký šablonový engine, ale pokud by podporoval vkládání PHP kódu do šablony, chtělo by ho to zase vypnout... nebo si sám udělat nějaké chytré nahrazení, třeba si v tom html uděláš značku <!--OBSAH-->, celý ten HTML načteš do proměnné, OBSAH nahradíš za includnutý soubor a vyvaruješ se tak nahrávání PHP kódu jako součásti designu.
nightrider
Profil
hmm, tak jsem zase tam kde jsem byl :-( nevíte někdo proč nejde ftp na ic.cz?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: