Autor Zpráva
barteska1
Profil *
zdravicko mam kod

$id=$_POST['id'];
$nick=$_POST['u_nick'];
$locate=$_POST['u_locate'];
$work=$_POST['u_work'];
$question1=$_POST['u_question1'];
$question2=$_POST['u_question2'];
$question3=$_POST['u_question3'];
$question4=$_POST['u_question4'];

$sql="UPDATE clenove SET nick='$nick',locate='$locate',work='$work',question1='$question1',question2='$question2',question3='$question3',question4='$question4' WHERE id='$id'";

$vysledek = mysql_query($sql);


dale to pokracuje podminkou pokud vysledek vypis ok jinak chyba, muj problem je v tom ze to vypise ok ale v databazi zadna zmena nenastane.
Alphard
Profil
echo $sql;

zkontrolujte si především $id, kdyby nebylo where splněno, nic se neupdatuje
barteska1
Profil *
vyreseno funguje, chyba byla v zapisu toho sql, ma tam byt `nick`='promenna'



abych neotviral novy topic, chci se zeptat jestli byste nekdo neporadil s podminkou v tom stejnem formulari.
kdyz dam update z formulare tak praznde polozky mi prepisou udaje v databazi. potreboval bych neco jako

if $question = prazdna than null else $question
barteska1
Profil *
a taky jestli lze takto nastavit hodnota do textoveho pole?

<td>Práce/škola</td><td><input type="text" name="u_work" size="30" value="<?php echo $work;?>"></td>


kdyz volam data

$zaznam=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM `clenove` WHERE `id`='$id' "))

$work=$zaznam['work'];
Alphard
Profil
1.
$sql = "UPDATE clenove SET ";
if(!empty($nick)) $sql .= "nick = '$nick', ";
// ...
$sql = substr ($sql, 0, -2);
$sql .= "WHERE id='$id'";

(pozor na mezery ve výsledném dotazu)

2. principiálně by mělo jít, jestli to nefunguje, tak je tam nějakách chybka

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0