Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Thriller Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 2. 2009, 09:53:17
Zdravím...
Prosím vás jak mám opravit toto: <h1 align=center>Nejnovější články</h1> <? $link=mysql_connect("SQL_HOST", "SQL_USERNAME", "SQL_PASSWORD"); mysql_select_db("SQL_DBNAME"); $vysledek=mysql_query("select nazev from clanky where id=1", $link); $radku=mysql_num_rows($vysledek); if ($radku==0) { echo "Dosud nebyl publikován žádný článek"; } else { while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)): echo $zaznam["clanek"]."<BR>\n"; endwhile; } ?> Tak aby mi to vypsalo 5 nejnovějších článků |
||
Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 8. 2. 2009, 10:02:46
select nazev from clanky order by id desc limit 5 výpis stejně jak tohle „while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)): echo $zaznam["clanek"]."<BR>\n"; endwhile;“ |
||
Thriller Profil * |
#3 · Zasláno: 8. 2. 2009, 10:14:03
No, upravil jsem to
$vysledek=mysql_query("select nazev from clanky order by id desc limit 5", $link); Ale pořád mi to nechce zobrazit |
||
Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 8. 2. 2009, 10:21:07
vybíráte nazev, ale v echo máte clanek, předpokládal jsem, že taková samozřejmosti upravíte
navíc, otestoval jste, jestli jste připojen k databázi? pokud je SQL_HOST apod. konstanta, tak v uvozovkách fungovat nebude |
||
Thriller Profil * |
#5 · Zasláno: 8. 2. 2009, 10:28:22
Připojení jsem měl dobré, akorát jsem neopravil ten článek, omlouvám se, ale MySQL se teprve učím.
Jen tak mimochodem kdybych chtěl vypsat i text článku, tak bych musel třeba název označit: $nazev=mysql_query("select nazev from clanky order by id desc limit 5", $link); a samotný text: $text=mysql_query("select text from clanky order by id desc limit 5", $link); a to samé i u autora a celý cyklus opakovat, nebo to jde nějak jednodušeji? |
||
Alphard Profil |
#6 · Zasláno: 8. 2. 2009, 10:33:54
sloupce lze oddělít čárkou
select nazev, text, autor from clanky order by id desc limit 5 všechny sloupce lze vybrat *, často to uvidíte na fóru kvůli zkracování, select * from clanky order by id desc limit 5 ale myslím si, že vyjmenovávat sloupce, se kterými se pracuje, je dobrý zvyk je to přehlednější a často efektivnější, jestli vás zajímá název, je blbost tahat celý text |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0