Autor Zpráva
monsieur_duc
Profil
Ahoj!
Hledal jsem na internetu než jsem se tady zeptal na radu, ale nic jsem nenašel tak se ptám!
Poradíte mi pls jak nahraju avatar do DTB?
Mam tam vytvořenej sloupec avatar typu BLOB...
Ale nevim jak tam soubor uložím. Ještě aby měl omezenou velikost na 6 Kb.
A pak už vůbec nevím, jak ho vypsat na stránce.
Pls pošlete mi na to nějakej kód, já vůbec nevím!
Díky!
Majkl578
Profil
v php prijmes, vlozis insertem do databaze. velikost pres mb_strlen.
vypis pres select z databaze, hlavicku o mime typu obrazku a vypsani dat.
Rad pomozem
Profil *
monsieur_duc
vysvetlim ti to co napisal Majkl578


v php prijmes
asi HTML formular na odoslanie..
<form>
<input type="file">
<input type="submit">
</form>


vlozis insertem do databaze
1) spojis sa s databazou cez mysql_connect
2) vlozis tam uploadnuty obrazok
mysql_query("INSERT INTO `tabulka` (stlpec) VALUES ('hodnota')");


velikost pres mb_strlen
mb_strlen...

vypis pres select z databaze
mysql_query("SELECT `nieco` FROM `tabulka` WHERE `naposledyuploadnuty`='1'");


hlavicku o mime typu obrazku a vypsani dat
to netusim :D

PS:
tu mas mysql_manual po cesky
Majkl578
Profil
http://www.war4all.com/majkl578/avatar_php.tar
2 soubory, snad se to da pochopit, treba zmenit pristup k db a udelat prislusnou tabulku

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: