Autor Zpráva
t99
Profil *
Dobry den,

na webu jsem vzdy bezne pouzival funkci substr k orezavani kratkych vypisu clanku apod. Bohuzel kdyz jsem zacal kodovat weby v utf-8 tak se vyskytl problem s diakritikou.

substr rozdeluje dle Bytů a v UTF-8 jsou znaky s diakritikou vedeny jako 2 Bytové, takze pokud substr skonci v pulce znaku, tak to vypise klikyhak, s kterym si ani validator neporadi a dokonce prestane validovat. Navic to nevypada hezky.

Zaslechl jsem o funkci m_substr, ta by snad mela orezavat ne podle Bytů ale poctu znaků. Nejak mi to ale nefunguje a nepodarilo se mi ani najit o ni nejake solidni informace.

Jak resite substr v UTF vy?

Diky za pomoc.
Majkl578
Profil
mouzij multibytovou funkci mb_substr, pouziva se uplne stejne.
t99
Profil *
Diky, funguje :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: