Autor Zpráva
lukasik
Profil
Mám soubor zapisy.txt .. do toho se u formuláře ukládajá údaje
(údaj = 1 řádek)
a chci udělat takovou "statistiku" počtu zápisů ..
> Chtělo by to nějakou fci na zjištění počtu řádků
zkoušel jsem to nějak takhle:
$reffs = fopen($file, "r");
$existuje = file_exists($reffs);
if($existuje == true) {
  $text = fread($reffs, filesize($file));
  //echo $text;
  $arrData = file ($reffs);
  echo count($reffs);}
else {echo "Žádní nejsou";}
fclose($reffs);

a mi pořád vypisuje else :'(
..
Joker
Profil
lukasik
Jestli to padá do else větve, nejspíš ten soubor neexistuje.

Počet řádků by šel jednoduše zjistit takhle:
@ $reffs = fopen($file, "r");
if($reffs){
  $r = 0;
  while(!feof($reffs) && (fgets($reffs))) $r++;
  echo("Počet řádků v souboru: $r");
}
else echo("Soubor nenalezen!");
panhuhu
Profil
$existuje = file_exists($file);
if($existuje == true) {
  $arrData = file ($file);
  echo count($arrData);
}
else {echo "Žádní nejsou";}

lukasik
Profil
děkuji oboum, využívám příklad panhuhu*a
protože tomu tvým jokere zatim nerozumim :)
nightfish
Profil
lukasik
obecně je Jokerovo řešení méně náročné na paměť a je schopno zpracovat i soubory, které jsou větší než memory_limit
lukasik
Profil
tomu veřim, ale nechci mit web složenej
ze scriptů, kterym nerozumim ..
memory_limit? to je kolik?
a ten můj web nebude zase tak rozsáhlej ..
panhuhu
Profil
nightfish
Dobře, že jsi to poznamenal. Uvedl jsem pouze modifikaci jeho řešení, aby si uvědomil, kde udělal chybu. Ale základy by měly být vtloukány do hlavy od samého začátku.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: