Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lukasik Profil |
#1 · Zasláno: 10. 2. 2009, 16:39:20 · Upravil/a: lukasik
Mám soubor zapisy.txt .. do toho se u formuláře ukládajá údaje
(údaj = 1 řádek) a chci udělat takovou "statistiku" počtu zápisů .. > Chtělo by to nějakou fci na zjištění počtu řádků zkoušel jsem to nějak takhle: $reffs = fopen($file, "r"); $existuje = file_exists($reffs); if($existuje == true) { $text = fread($reffs, filesize($file)); //echo $text; $arrData = file ($reffs); echo count($reffs);} else {echo "Žádní nejsou";} fclose($reffs); a mi pořád vypisuje else :'( .. |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 10. 2. 2009, 17:03:23
lukasik
Jestli to padá do else větve, nejspíš ten soubor neexistuje. Počet řádků by šel jednoduše zjistit takhle: @ $reffs = fopen($file, "r"); if($reffs){ $r = 0; while(!feof($reffs) && (fgets($reffs))) $r++; echo("Počet řádků v souboru: $r"); } else echo("Soubor nenalezen!"); |
||
panhuhu Profil |
#3 · Zasláno: 10. 2. 2009, 17:04:16 · Upravil/a: panhuhu
$existuje = file_exists($file); if($existuje == true) { $arrData = file ($file); echo count($arrData); } else {echo "Žádní nejsou";} |
||
lukasik Profil |
#4 · Zasláno: 10. 2. 2009, 20:10:49
děkuji oboum, využívám příklad panhuhu*a
protože tomu tvým jokere zatim nerozumim :) |
||
nightfish Profil |
#5 · Zasláno: 10. 2. 2009, 22:05:33
lukasik
obecně je Jokerovo řešení méně náročné na paměť a je schopno zpracovat i soubory, které jsou větší než memory_limit |
||
lukasik Profil |
#6 · Zasláno: 10. 2. 2009, 22:56:56
tomu veřim, ale nechci mit web složenej
ze scriptů, kterym nerozumim .. memory_limit? to je kolik? a ten můj web nebude zase tak rozsáhlej .. |
||
panhuhu Profil |
#7 · Zasláno: 10. 2. 2009, 22:59:19
nightfish
Dobře, že jsi to poznamenal. Uvedl jsem pouze modifikaci jeho řešení, aby si uvědomil, kde udělal chybu. Ale základy by měly být vtloukány do hlavy od samého začátku. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0