Autor Zpráva
gogy27
Profil
if (isset($_POST['pridat'])) {
echo $_POST['prilohy'];
}


mam takyto skript a chcem tam dat tlacitko na vymazavanie toho $_POST['prilohy'] ze ak kliknu na to tlacitko tak $_POST['prilohy'] budu mat 0 cize $_POST['prilohy'] = 0
Mastodont
Profil
???? Víš, co je vůbec $_POST, kde se to bere?
ROFL
Profil *
OMG LOL ROFL TOTO JE UZ KONEC SVETA LOOOL :DD
gogy27
Profil
jj post sa bere z formularu a preco by sa ho nedalo zmazat?
gogy27
Profil
hoci ho dat napriklad do nejakej premennej a ked stlacim na tlacitko tak aby vymazalo tu premennu repsektive jej nastavilo nulovu hodnotu asi som sa iba zle vyjadril alebo nwm
AM_
Profil
Spíš opravdu nevíš, jak POST funguje. POST údaje se pošlou při načtení stránky ze serveru metodou POST (obvykle odesláním formuláře), když načítáš stránku kdykoliv znova, pole POST se resetuje, nikde se nezachovává. Takže to tlačítko stačí, když refreshuje stránku, a skript se spustí s prázdným POST.
Mastodont
Profil
To tlačítko by mohlo i javascriptem nastavit hodnotu pole 'prilohy' na nulu, jinak mne nic nenapadá.
Werewolf
Profil
Jste na něj moc krutí... Na můj vkus aspoň.

<input type="button" onClick="<?php @unset('$_POST[prilohy']'); ?>" value="Vymaž proměnnou $_POST['prilohy'] !" />
<!-- @ je tam proto, aby to tam nezobrazovalo chybu, když tam nejsou uvozovky. -->
ROFL
Profil *
mas tam chybu v 1 riadku
$_POST[prilohy']')
gogy27
Profil
presne to som chcel s tym onClick len o to mi islo dakujem a sry ak blba otazka
gogy27
Profil
<?php @unset('$_POST[prilohy']'); ?>
kde tu maju byt teda uvodzovky? a jake?
SwimX
Profil
gogy27
člověče, což se nejdřív učít? dyť to už je asi 4té téma co čtu (pd tebe), kde řešíš něco a nevíš základy?!
http://tiso.wz.cz/articles/uvodzovky.php
AM_
Profil
Tady nejde o uvozovky :) budeš si muset něco nastudovat o principu PHP. PHP je preprocesor, nikoli skriptovací jazyk HTML dokumentu, proto onclick="<?php @unset('$_POST[prilohy']'); ?>" je vážně moc LOL. Neptej se mě, co je preprocesor, a běž někam začít od základů.
imploder
Profil
gogy27
Proměnné v poli $_POST mazat nemusíš, smažou se samy po skončení sktiptu. Pokud je na serveru málo paměti a skript bude po přečtení těch proměnných něco náročného na paměť dělat, tak se ti bude hodit <?php @unset('$_POST[prilohy']'); ?> (to asi má uvolnit proměnnou z paměti). Ale jako začátečník nebo někdo, kdo nepracuje na kritické aplikaci náročné na paměť, se na to můžeš klidně vykašlat.
Mastodont
Profil
Werewolf
<input type="button" onClick="<?php ... 

To myslíš vážně?
AM_
Profil
btw, zkoušel jsi onclick="format c:" ?
imploder
Profil
gogy27
stručně řečeno, děje se tohle:
1. prohlížeč pošle serveru požadavek na skript a hodnoty proměnných
2. PHP skript se na serveru provede a vytvoří nějaký výstup (typicky HTML stránku)
3. výstup skriptu se vrátí prohlížeči a tím to končí - dál už PHP skript neběží a všechny jeho proměnné jsou pryč

Takže po skončení skriptu proměnné už neexistují, není co řešit. Jediné, co zůstalo, je stránka, kterou skript vytvořil - ta se zobrazí v prohlížeči - , a práce, kterou provedl na serveru.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0