Autor Zpráva
et9
Profil
Dobrý den potřebuji poradit jak jednoduše přesunout soubor ze složky např. galerie do složky např. galerie/obrazky vim ze to jde pres copy a pak smazat ten soubor z původní složky ale to nechci nezná někdo jiný script??
SwimX
Profil
et9
move_upload_file
AM_
Profil
SwimX
bohužel funkční pouze pro právě uploadované soubory.
SwimX
Profil
AM_
safra :))
SwimX
Profil
v tom případě
můžeš soubor přejmenovat s novou cestou

čerpáno z: http://webxadmin.free.fr/article/php-move-file-211.php
the move function doesn't exist in PHP !
instead you use the rename function
et9
Profil
Nikdo nic-??
et9
Profil
jo ale když to udělám tak se ten soubor nesmaže z toho původního adresáře
Mastodont
Profil
A co přesně ti vadí na kombinaci copy + unlink? V manuálu je funkce file_move v komentářích ke copy.
et9
Profil
Dobrý den,
Děkuji všem kteří se zapojili do této diskuze ten sript je:
----soubor funkce.php-----
function file_move ($quelle, $ziel)
{
// kopiert datei und loescht sie danach
$fertigverschoben = 4;
if (file_exists($quelle))
{
$fertigverschoben--;
if (!file_exists($ziel))
{
$fertigverschoben--;
if (copy ($quelle, $ziel))
{
$fertigverschoben--;
if (unlink ($quelle)) $fertigverschoben--;
else unlink ($ziel);
}
}
}
return $fertigverschoben;
// gibt errorcode zurueck,
// 0 = alles okay,
// 1 = konnte quelle nicht loeschen,
// 2 = konnte ziel nicht erstellen (copy),
// 3 = ziel existiert bereits,
// 4 = quelle nicht gefunden
}// ende file_move

?>

-----soubor copy.php-------
<?
include "./funkce.php"; \\soubor kde je uložena funkce file_move
$soubor="nordic.gif"; \\definuje proměnnou soubor - soubor který chcete přesunout
$od="./images/$soubor"; \\složka kde je soubor uložen
$do="./galerie/$soubor"; \\složka kam se má soubor uložit
file_move($od, $do); \\vyvolání funkce
?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: