Autor Zpráva
nightrider
Profil
Kde tady prosím dělám chybu? Děkuju všem za reakce.

$koncovky = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif');
$akce=opendir("./$adresar");

function RozmeryResizeImg($img,$max) {
  // výpočet rozměrů originálního obrázku
  $size = getimagesize($img);
  $sirka = $size[0];
  $vyska = $size[1];
  $ratio = $sirka/$max;
  $x = Round($sirka/$ratio);
  $y = Round($vyska/$ratio);
  $rozmery = "width=\"$x".px."\" height=\"$y".px."\"";
  return $rozmery;
};
$max = 150;

while (($soubor = readdir($akce))!==false) {
if(in_array(strtolower(pathinfo($soubor, PATHINFO_EXTENSION)), $koncovky)) {
    echo "<div class=\"stin obrazek\"><div class=\"karticka\"><a href=\"".$adresar."".$soubor."\" rel=\"lightbox\"><img src=\"".$adresar."".$soubor."\" ".RozmeryResizeImg("".$adresar."".$soubor."", $max)." border=\"0\"></a></div></div>\n";
  }
}
closedir($akce);


Výsledek:
<img src="fotoalbum/test/yamaha.jpg" width="150px" height="91px" border="0">
<img src="fotoalbum/test/suzuki.jpg" width="0px" height="0px" border="0">
<img src="fotoalbum/test/harley.jpg" width="0px" height="0px" border="0">
<img src="fotoalbum/test/kawasaki.jpg" width="0px" height="0px" border="0">


Výstup u 1 výsledku zajistí jak má, ale na ty další už hází bobek :-(
AM_
Profil
1. chyba:
$rozmery = "width=\"$x\" height=\"$y\"";

nic fatálního, ale ty px tam jsou zbytečně.

Kde máš chybu jinak nevidím, udělej si print_r($size) po odečtení getimagesize nebo projeď kód debuggerem.
nightrider
Profil
print_r($size); nic nezobrazí :-( a funkci/příkaz debugger neznám, tak jí tam dám celkem těžko. Pokud odstraním px, tak výsledek je stejnej :-(

Vypsalo to:
string(25) "fotoalbum/test/yamaha.jpg"
string(25) "fotoalbum/test/suzuki.jpg"
string(25) "fotoalbum/test/harley.jpg"
string(27) "fotoalbum/test/kawasaki.jpg"


ale co to má znamenat to nevím :-(
tiso
Profil
vlož si na začiatok funkcie RozmeryResizeImg riadok.
var_dump($img);

čo to vypíše?
nightrider
Profil
Je tu ještě někdo? Tu hlášku jsem dal Výš :-)
tiso
Profil
nightrider a v tom adresáry kde máš ten skript máš naozaj ten adresár fotoalbum? Asi máš problém s cestami,
skús dať na začiatok toho img ./ (riadok 19: ...RozmeryResizeImg("./".$adresar...)
nightrider
Profil
Nefunguje to :-( To vzdávám :-( když to udělam databazí, tak půjde stahovat fotky co dam jako zobrazeni na 1albu?

$dotaz "select * from fotoalbum where id_alba=neco";

a teď mi vyjede všechny fotky s podmínkou a zajímá mně jestli se dají potom stáhnout jen fotky na kterej je danej dotaz nebo jestli bude tahat celou složku? Vím že se ptám blbě,ale zipování jsem ještě nikdy nedělal a ani nevím zatím jak funguje :-(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: