Autor Zpráva
Pan X
Profil
Dobrý den, potřeboval bych poradit.

Potřebuji při odchodu ze stánky uložit určité věco do DB, vím, že PHP neumí pracovat s funkce typu onLoad, onUnload, ale také není možné využít JS protože se PHP Zpracovává dříve než PHP.

Dalo by se nějak docílit toho že kdyby někdo chtěl odejít zpracovalo by se určité PHP (resp. uložení nějakých dat do DB).

Byl bych vděčný za každou radu.

Předem díky.

Pan X
Pan X
Profil
P.S. Pokud by to šlo řešit Ajaxem prosím napište jak Ajax neovládám.

Díky
Kajman_
Profil *
Co třeba
<body onunload="document.getElementById('idformularecosemaodeslatprizavreni').submit()">
bohyn
Profil
Kajman_
Myslim ze to by neslo, a pokud ano tak neprejde na novou stranku (pri odchodu pres link)

Pan X
Dalo by se nějak docílit toho že kdyby někdo chtěl odejít zpracovalo by se určité PHP (resp. uložení nějakých dat do DB).
Ukladej data prubezne pres AJAX a nemusis to resi pri odchodu.
Resit to pres unload by slo (opet AJAX), ale je mozne ze to nekdy nestihne odeslat (pri onunload uz moc casu nezbyva a browser muze script utnout). IE podporuje jeste onbeforeunload a tam by melo byt casu trochu vic. Ale je to zase jen pro IE.

P.S. Pokud by to šlo řešit Ajaxem prosím napište jak Ajax neovládám.
Tak se ho nauc.
I am
Profil *
Já si myslím, že když zavřeš stránku nepůjde ta akce odchytit. Podle mě bys to musel udělat tak, že bys po jakékoli akci uživatela posílal to co udělal třeba ajaxem -> když by odešel uložilo by se to co poslední udělal....
Pan X
Profil
Ano, řešením by bylo odesílání dat průběžně, jenže by to vytvořelo na DB takový tlak který by byl při velké oblibě (využívanosti) neúnosný.

Dalším z řešení by bylo tlačítko ULOŽIT, ale to si nemyslím že by bylo vhodné použít (pracuji na něčem co se strukturou podobá trraaavviianu, stím rozdílem že se nejdená o hru při 1 000 uživatelů není možná aby DB fungovala OK když se to bude ukládat průběžně.)


Tak že žádné kompromisní řešení není. POkud jsem to správně pochopil.
I am
Profil *
Pan X
Já si myslím, že by to zase takový tlak nebyl. Co to udělat tak že by ten php script ukládal do texťáku a třeba cca jednou za deset minut by ten texťák byl odeslán do db?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: