Autor Zpráva
Quadman
Profil *
Zdravim, mam problem:
potrebujem kontrolovat ci je vo formulari zakskrtnuty checkbox.
Vo form mam:

<label><input name="zverejnit" type=checkbox></label>

a po submit sa mi prejde stranka na PHP kde mam:

$zverejnit = $_FILES['zverejnit']['value'];

if ($zverejnit == "1")
{
///////////
}
else
{
//////////
}



No ale to mi nejde. Je mi jasne ze checkbox ked chcem aby bol na zaciatku zaskrtnuty, netrebu mu zadat ziadnu hodnotu, staci <input name="zverejnit" type=checkbox checked>, a tym to nemam ako kontrolovat :/
Charlie22
Profil
musis mu dat nejakou hodnotu pro zatrzeno:
<label><input name="zverejnit" type=checkbox value="checked"></label>
a pak si zkontrolujes v
$_POST['zverejnit'], 
jestli ti hodnota dorazila, pak je zatrzeno.
gogy27
Profil
1. skript html
<input type="checkbox" name="zverejnit" value="zverejnit" >


2. co vyhodnocuje
if (empty($_POST["zverejnit"])) {
echo "musis zaskrtnut policko zverejnit!!!";
}


dufam ze som ta dobre pochopil ak nie napis
Quadman
Profil *
No tak sorry ale toto mi nefunguje :/
Charlie22
Profil
posli cely kod, nikde nevidim tag pro formular atd.
gogy27
Profil
dufam ze to ma :D ja som len mu napisal vystrizok z toho a dalej treba aj form atd aj <?php ?> :D
Quadman
Profil *
gogy27
je diky to tvoj mi funguje, sorry ja osm nepisal ze to nefunguje tebe ale Charlie22.. :) thx

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0