Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
TomR Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 2. 2009, 22:04:10
Zdravím,
mohu u checkboxu použít u atributu value obsah nějaké proměnné pole? Všude hledám, ale ve všech příkladech je atribut s pevně danými hodnotami jako např. value="Ahoj". Já bych potřeboval něco takového: <td><input type="checkbox" name="jmeno[]" value="'.$manu[$i].'"></td> kde v cyklu WHILE podle počtu záznamů v poli $manu[] nechám zobrazit požadovaný počet checkboxů a u každého by atribut VALUE byl právě daná hodnota pole $manu[], což je nějaký text. Když zadám v php kód: if(isset($_POST["jmeno"])) { foreach($_POST["jmeno"] as $key => $value) { printf("Checkbox s hodnotou %s byl zaškrtnut!<br />", $value); } } tak to vypíše obsah atributu VALUE, ale ne obsah proměnné. např.: Checkbox s hodnotou '.$manu[].' byl zaškrtnut! |
||
AM_ Profil |
#2 · Zasláno: 13. 2. 2009, 22:09:26
Zkusil jsi ten kód vůbec spustit? podle mě to musí fungovat (samozřejmě, čistě z principu PHP musí jít do HTML dosadit prvek z pole)
|
||
tiso Profil |
#3 · Zasláno: 13. 2. 2009, 22:18:43 · Upravil/a: tiso
TomR - máš to nejak takto?
<?php ... while(...){ echo '<td><input type="checkbox" name="jmeno[]" value="'.$manu[$i].'"></td>'; } ... ?> A má ten súbor príponu php? Beží ti server? Okrem toho by na toto bol vhodnejší cyklus foreach miesto while... |
||
TomR Profil * |
#4 · Zasláno: 13. 2. 2009, 22:35:28
Asi takhle. Je to dost rozsáhlý kód, proto ho sem nedávám.
Pokud dám těsně před checkboxem vypsat obsah "'.$manu[$i].'", tak vše O.K. a s cyklem se mění. <?php $i=0; while (!$query_results->EOF) { $manu[$i] = $results_array[$i]['text']; echo $manu[$i]; // zobrazuje měnící se hodnoty, není problém ?> <tr> <td class="main"><?php echo $manu[$i]; ?></td> <td><input type="checkbox" name="jmeno[]" value="'.$manu[$i].'"></td> //do VALUE hodí obsah mezi "", ale ne hodnota proměnné </tr> <?php $i++; $query_results->MoveNext(); } ?> |
||
AM_ Profil |
#5 · Zasláno: 13. 2. 2009, 22:41:32
<td><input type="checkbox" name="jmeno[]" value="<?php echo $manu[$i]; ?>"></td> pochopitelně... vždyť nad tím to máš dobře, tak proč do value to najednou cpeš mimo PHP? :) |
||
TomR Profil * |
#6 · Zasláno: 13. 2. 2009, 22:44:49
To si děláš pr... ! Takováhle blbost a pár hodin v háji. jdu to zkusit.
|
||
TomR Profil * |
#7 · Zasláno: 13. 2. 2009, 22:48:52
No super, funguje. To je tím, že čím delší dobu na to člověk kouká, tím míň mu to myslí a vymýšlí blbosti. Já pořád hledal chybu v zápisu a hodit to do php mě vůbec netrklo.
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
0