Autor Zpráva
mc_kropy
Profil *
Mám staré stránky v kódování windows-1250 v mysql latin1... chtěl jsem to předělat utf-8 v mysql pak utf8_czech_ci ... predelal jsem vsechno kodovani v mysql co slo na utf, tzn vsechny sloupce tabulky a databazi... a provedl novy insert... Html je nastaveny na utf-8 ... do configu za pripoj do databaze mysql_query("SET CHARACTER SET utf8")... No ale pořád se ř,č,ě a podobný (ne všechna diakritika) mění na jiný paznaky.

Zapomněl jsem na něco, nebo se to normálně dělá jinak?
Díky
AM_
Profil
Pokud se ti to mění v MyAdminu, možná jsi zapomněl nastavit znakovou sadu pro dané spojení. Záleží podle mě, z čeho jsi dělal insert, jestli jsi insertoval stará data zakódovaná ve windows-1250, musíš je nejdřív převést (iconv(), popř. mb_conv)
bohyn
Profil
mc_kropy
Jak jsi meni zakovou sadu?
Podle manualu by to melo byt takto:
ALTER TABLE tabulka CHARACTER SET utf8


Znakova sada pro dane spojeni ne nastavuje pres
mysql_query(("SET NAMES utf8")
(pro cestinu by melo byt nezvisle jestli mas tabuku v latin1 nebo utf-8)
mc_kropy
Profil *
No, problem asi bude ze se to ani ve starem phpmyadminu nezobrazuje správně, např. takhle:

Pøíbìhem možná toto dílo ty ostatní nepøevyšuje

... co s tím ale?
gogy27
Profil
mc_kropy
to sa ti robi v phpmyadmin alebo ked vytahujes z db?
mc_kropy
Profil *
jen v phpmyadmin... kdyz vytahuju tak to jede samozrejme spravne... kazdopadne export z db kterej delam v phpmyadminu ma v sobe tyhle paznaky...
gogy27
Profil
1. podla mna tym padom by ta to nemuselo extra trapit
2. pise to iba v tych ulozenych stlpcoch alebo vo vsetkych textoch
3. bude to bud nejakou starsou verziu phpmyadmin
4. kontaktuj hosting alebo nwm kde to mas tu db
mc_kropy
Profil *
ale jak to mam previst na jiny kodovani? ... jinak mi to bylo celou dobu ukradeny...
gogy27
Profil
mc_kropy
odpovedz mi na 2. bod
mc_kropy
Profil *
2.bod ... jen v ulozenych sloupcich... jako tak jsem to myslel. Jinak jede phpmyadmin hezky cesky.
gogy27
Profil
Porovnávání pro toto připojení k MySQL: skusal si toto menit?
mc_kropy
Profil *
Ano, jestli tedy myslis na teto strance:

http://phpmyadmin.cleevio.cz/

ten jazyk.. nic jineho tam pak uz totiz nejde menit... na localhostu mi nabehne ta prvni stranka, kde se to da vybrat... tady to resi asi takhle.

Kazdopadne bohuzel zadna zmena...

ale diky za radu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0