Autor Zpráva
Zelenac
Profil
Zdravím,
pracujem na vlastnom blogu a chcem si tam spraviť menu a pod menu :) ale tak že sa to bude samo upravovať.
tak som si napisal do pod menu ..
include "zobrazit_podmenu.php?menu=JA"; ale v zobrazit_podmenu keď dám {$_Get[menu]} tak sa mi nič nevypiše.

Moderátor Chamurappi: Příště si prosím sám vymysli lepší titulek.
tiso
Profil
Zelenac - vkladaný súbor nevoláš cez http request, takže žiadnú get premennú tam nebudeš mať. Robí sa to takto:
$menu="JA";
include "zobrazit_podmenu.php";


a v zobrazit_podmenu.php budeš pracovať s premennou $menu
AM_
Profil
{$_Get[menu]}
myslel jsi ${_GET['menu']} ? tiso má pravdu, ale tuhle syntaktickou otřesnost jsem ti musel opravit.
Zelenac
Profil
diki :) uš to ide
Zelenac
Profil
mam ešte otázku ked mam adresu /index.php?menu=kategoria&id=2 no a použijem ${_GET['id']} tak mi to nič nevypiše prečo?
Majkl578
Profil
snad $_GET['id'] ne?
Zelenac
Profil
nie to som skúšal a vôbec žiadnu hodnotu mi to nevypiše
Aesir
Profil
Zelenac:
A co zkusiz nějakou funkci nebo konstrukt pro výpis? echo, print, var_dump, ...
AM_
Profil
tak máš chybu jinde, tohle ti id vypíše (snad leda bys měl nějakou archaickou verzi PHP, ale to silně pochybuji).
Zelenac
Profil
Zelenac:
A co zkusiz nějakou funkci nebo konstrukt pro výpis? echo, print, var_dump, ...
ja tu hodnotu nechcem vypísať,ale zapísať do DB
Aesir
Profil
Zelenac:
ja tu hodnotu nechcem vypísať,ale zapísať do DB
Tak nám sem hoďte kus kódu, kterým se o to pokoušíte.
AM_
Profil
Zelenac
Tak si jí nejdřív jen na zkoušku vypiš, abys viděl, jestli je vázně prázdná (jakože asi není), nebo ti selhává samotný zápis do DB (to spíš).
Zelenac
Profil
jj uš som to spravil :( ale ako som to spravil tak :) som išiel robiť komentáre ale ako som napísal text z medzerami tak mi ukázalo iba prvé slovo
AM_
Profil
Z toho, co říkáš, to vypadá na vykreslovací chybu textového editoru. Což asi ne, takže ještě jednou a srozumitelně, co se ti kde nevypisuje.
Zelenac
Profil
ja mam na indexe
include "{$_GET[menu]}.php?id={$_GET[id]}&text={$_GET[text]}
keď si text pozrel na indexe tak je cely aj keď tam je medzera :) ale napr:
zápis.php
echo "${_GET[text]}"; - tak mi to vypiše iba prvé slovo :( ale neviem prečo
skúšal som to aj cez hodnotu REQUEST
tiso
Profil
Zelenac [#15]
1. darmo vkladáš súbor s parametrami, čo na [#2] si nepochopil?
2. diakritika do názvov súboru nepatrí
3. tie zložené zátvorky tam máš navyše
Zelenac
Profil
pod týmto kodom
      $id= "{$_GET[id]}";
      $znamka="{$_REQUEST[znamka]}";
      $meno="{$_REQUEST[meno_pisatela]}";
      $text="{$_REQUEST[text]}";
      $mail="{$_REQUEST[mail]}";
      $predmet="{$_REQUEST[predmet]}";
      $re="{$_REQUEST[odpoved]}";
			include "zobrazit_podmenu.php";

nič mi nefungovalo .
tiso
Profil
[#17] - a tým že píšeš tie parametre do include sa to spravilo? Opravuješ chybu tým že pridáš ďalšiu?
Ešte raz a pomaly: prečítaj si [#2] a [#16] a keď to pochopíš a nebude ti to fungovať tak sem napíš znovu, aj s príslušným kódom ku ktorému si sa dopracoval. Postupuj od jednoduchšieho k zložitejšiemu.
Zelenac
Profil
áno mam to a ked mám to include inej zložke :( to sa potom nedá ..:( apom mi to nejde :) lebo ked to mam v tej istej zložke to mi išlo :) ako si hovoril,ale teraz som to išiel robiť podla návodu čo je tu napisany,ale ked to mam inej zložke to asi nejde že,?
tiso
Profil
Zelenac - takže problém s cestami
Prečítaj si toto:
http://www.jakpsatweb.cz/soubory.html#odkazy
http://www.jakpsatweb.cz/odkazy-html.html
http://latrine.dgx.cz/php-soubor-cesta-a-url-prehledne
aby si pochopil rozdiel medzi relatívnymi a absolútnymi odkazmi
Ak chceš vkladať súbor z podadresára, tak ho tam dopíšeš:
include "adresar/zobrazit_menu.php"; //podadresar relativne voci najvyssie spracovavanemu skriptu
include dirname(__FILE__)."/adresar/zobrazit_menu.php"; //podadresar relativne voci najnizsie spracovavanemu skriptu

prípadne môžeš pracovať s absolútnymi cestami.
Majkl578
Profil
vetsi prasarnu nez [#17] jsem dlouho nevidel a rekl bych, ze ani dlouho neuvidim...

co zacit ZAKLADY php?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0