Autor Zpráva
gardener
Profil
Zdravím
Zajímalo by mne, jak by se dalo docílit odstranění názvu voláného skriptu.
Provádím totiž vlkádání do DB pomocí LOAD DATA INFILE a k tomu musí být uvedena absolutní cesta.
Proto jsem ve skriptu napsal.
$soubor=$_SERVER["SCRIPT_FILENAME"]."/".$soubor_nazev;


Což mi vrátí něco takového
C:/xampp/htdocs/Registrace/admin/nahraj_seznam.php/Cisticka.csv

No a já bych potřeboval vždy odstranit název skriptu, tj.nahraj_seznam.php tak aby jsem tedy tím pádem mohl provést vložení do DB.

Jediné, co mě napadlo, je to, že $_SERVER["SCRIPT_FILENAME"] je vlastně pole, takže ho pomocí explode rozdělit a odstranit poslední hodnodu pomocí substr, ale nevím zda by to bylo správné řešení a tak se chci zeptat co by jste doporučovali vy a nebo zda na toto neexistuje přímo nějaká fce v PHP...


Díky za každou radu.
Majkl578
Profil
$soubor = dirname(__FILE__) . '/' . $soubor_nazev;


?
gardener
Profil
Aha, díky:)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: