Autor Zpráva
nightrider
Profil
Mám vytvořený fotoalbum kde pomocí db si vyvolám jen jeden obrázek, ale nevím jak mám nastavit procházení :-(

>> další | předchozí <<

Stránkování vím jak dělat, ale tohle je trošku komplikovanější.
Náhled tahám takhle:
select * from fotoalbum where parent=$_GET[id_fotky]

Je to tak že návštěvník vidí spoustu fotek ze kterých si vybere a po kliknutí na vybranou přejde na jinou stránku kde se vytahuje jen ta určitá fotka. Jak mám potom udělat stránkování. Děkuju
ninja
Profil
Podle neceho ty fotky radite, ne? Takze vezmete dalsi/predchozi vuci aktualnimu prvku.
nightrider
Profil
Řadí se podle id neco.php?foto=id

Podle neceho ty fotky radite, ne? Takze vezmete dalsi/predchozi vuci aktualnimu prvku.
Tohle mi je jasný,ale právě nevím jak na to

Sice je to obdoba stránkování, ale nevím jak to mám udělat. :-(
foto.php?album=1&foto=3

Zapomněl jsem asi napsat že po přechodu na stránku se má zobrazit ta na kterou návštěvník kliknul v mém případě to dělám get id na dotaz sql
a jak teď udělat procházení? Vidím že nejsem jedinej kdo neví :-(
keeehi
Profil
select * from fotoalbum where parent=$_GET["id_fotky"]

echo "<a href=\"foto.php?album=1&foto=".($_GET["id_fotky"]-1)."\">Předchozí</a>";
echo "<a href=\"foto.php?album=1&foto=".($_GET["id_fotky"]+1)."\">Další</a>";

asi takhle?
nightrider
Profil
Dobře, tak jsem blbej :-( ale co bude následovat až bude konec? Teď mi došlo že pokud by jsem to udělal takhle, tak se bude odečítat pojednom,ale id nesedí po jednom,ale treba bude chybět 2 a je problém
tiso
Profil
nightrider - je to na konci FAQ
nightrider
Profil
nightrider - je to na konci FAQ
To se zdá být přesně to co potřebuju, ale zase mi to hlava nebere :-(
tiso
Profil
nightrider - ráno múdrejšie večera...
nightrider
Profil
jseš dobrej :-) já ráno spim :-( mám všechno daný v jedný tabulce a tam to vypadá že si bere ze dvou. Mimo to mi hlava vážně nebere co tím chtěl básník říct :-o

Vůbec tomu nerozumím a považuju to za nesmysl a ne proto že tomu nerozumím, ale podle toho co jsem s toho pochopil, tak to nemá účel na jednu tabulku. I tak moc děkuju za odkaz :-) moc si cením každý rady, ale bohužel tohle není řešení
Alphard
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=81073
do jednoho dotazu spojte s union all
nightrider
Profil
Super rada :-) to funguje :-) Jen nechápu proč mi to řadí od nejstaršího když tam má desc :-( Nevíte někdo kde je problém?

$come = mysql_query("SELECT id_alba FROM fotoalbum WHERE id_alba > '".$_GET[foto]."' AND parent ='".$_GET[album]."' ORDER BY id_alba DESC LIMIT 1");
AM_
Profil
Jak ti může tlačítko "back" řadit od nejstaršího, a jak může vůbec něco řadit, když vybírá jen jeden prvek? Buď to vybere prvek s nejbližším menším ID, což je správně, nebo jiný, ale pak nechápu, co myslíš "řazením od nejstaršího" - vybírá ti to pokaždé první prvek, nebo jak?
nightrider
Profil
..
AM_
Profil
tak je problém spíš v tlačítku další, než předchozí, žejo, nevím, proč pastuješ kód pro back...
nightrider
Profil
To jo, ale jsou naprosto stejný až na porovnání
AM_
Profil
až na porovnání a směr řazení... jestli je máš naprosto stejný až na porovnání <>, tak se nedivím, že to nefunguje :)
nightrider
Profil
Co tam je tedy špatně?
AM_
Profil
směr řazení?
nightrider
Profil
tak jak to mám směrovat?
AM_
Profil
obráceně?
nightrider
Profil
jj fachá to :-) když dojdu nakonec, tak mne potom vyhodí na začátek
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.