Autor Zpráva
bali35
Profil
Ahoj .. jsem začátečník a dělám si www stránky a dnes jsem zjistil, že pomocí <?php include_once("") ?> si můžu dost usnadnit práci, ale narazil jsem na problém a nevím si s ním rady. Když jsem na jakýkoliv záložce v menu tak mám v css identifikátor active_menu tzn. že na aktivní záložce bude nějaký efekt a mám to řešený tak, že u každého odkazu mám id="active_menu" (jsem na index.html a u něj mám id="active_menu" a takhle na všech odkazech)
ale když si to menu vyjmu a potom ho volám pomocí toho php tak nedokážu active_menu u jednotlivých odkazů udělat. Mohl by mi prosím někdo poradit, jestli bude potřeba nějaké podmínky nebo něco jiného ... Předem děkuju.
SwimX
Profil
bali35
něco jako
echo "<li".($_GET['s'] == "index" ? " id=\"active_menu\" " : "").">Index";
bali35
Profil
SwimX
můžu se jenom zeptat co dělá $_GET['s'] ?
Mr.S1lent.cz
Profil *
Z toho tveho sprominutim krkolomneho vysvetleni a jednoho radku kodu toho moc nevyctem :-)
AM_
Profil
<li<?php echo ($_GET['s'] == 'index' ? ' id="active_menu"' : ''); ?>>Index</li>

/edit: oprava prohozených uvozovek

Psal bych to tímto jednodušším zápisem, pokud tam moc PHP jinak nemáš.
pro index.php?s=index.
Nejsem si jistý, jestli ti vůbec v index.html bude fungovat PHP (záleží na nastavení serveru, z 99% ne). Musí to být index.php .

$_GET['id'] je proměnná, ve které je obsaženo, co jsi zadal v index.php?id=neco. Takže podmínka ověří, jestli jsi na stránce index, pokud ano, přidělí položce seznamu <li> id active_menu (zrovnatak může přidělit třídu, ale vzhledem k tomu, že aktivní položka bude vždy jen jedna, je to id lepší).
bali35
Profil
AM_
díky moc :) ... už se mi to povedlo

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: