Autor Zpráva
stepi15
Profil
potrebuji udela mazani uploudnutych obrazku
mam obrazek (ikona krizku) smazat a po kliknuti na ni bych potreboval aby to spustilo script ktery smaze obrazek + po kliknuti byse mela zjistit promena ktereho souboru se tyka smazani
imploder
Profil
V HTML to zařídí něco takového:
<a href="mazaci-skript.php?soubor=obrazek.png"><img src="obrazek.png"></a>


PHP skript který ten HTML kód vygeneruje (předpokládejme, že proměnná $jm_obr obsahuje jméno obrázku):
<?php
echo '<a href="mazaci-skript.php?soubor=';
echo urlencode($jm_obr); 
echo "\"><img src=\"$jm_obr\"></a>";
?>
breeta
Profil *
Na mazaní souboru použiješ unlink

Ale při upload si musíš někam uložit název soubotu který chceš smáznout nejlepší je na to si udělat sql databázi ...
stepi15
Profil
ja ma prave uplaod formular kde mam jeset prihlaseni bez databaze cokkies atd tak chci neco jednoducheho ejstli to jde
a a vtom samem formulari mam kdyz ho odeslu druhym tacitkem tak to overi prihlaseni a vypise obsah slozky a u kzdeho suboru sjem chtelk mit jeste smazat
panther
Profil
stepi15
ja ma prave uplaod formular kde mam jeset prihlaseni bez databaze cokkies atd tak chci neco jednoducheho ejstli to jde
a a vtom samem formulari mam kdyz ho odeslu druhym tacitkem tak to overi prihlaseni a vypise obsah slozky a u kzdeho suboru sjem chtelk mit jeste smazat

sakra chlape, ty až se naučíš psát..
imploder
Profil
Rád bych ještě upozornil, že jestli nechceš, aby ti mazacím skriptem zničili web, tak musíš před smazáním kontrolovat, který soubor se bude mazat a jestli k tomu má uživatel oprávnění. Takže pokud se budou mazat jen soubory v jednom adresáři, tak zakázat jakýkoliv název obsahující znak "/".

breeta
Ježiši na co databázi?! Pak si smažeš soubor i ručně třeba přes FTP a databáze už nebude aktuální - použít tady databázi, pokud to nemá být k něčemu dalšímu, mi připadá naopak zbytečné a omezující (musí se hlídat shoda skutečných souborů a těch zapsaných v databázi).
stepi15
Profil
tak uz jsem to vyresil opet do toho sameho formulare pribite dlasitko smazat u kazdeho souboru zase zeo funguje jeste tam udelam par drobnosti a dam ho sem na kontrolu kvuli zabezpeceni formulare

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: