Autor Zpráva
nightrider
Profil
Mám shopík, ve kterým mám objednávku (session id) třeba dvou odlišných produktů. Jak udělat aby se všechny vložily do databáze?

Jsem úplně pitomej páč pořád nevím jak to mám udělat :-(
<?php $dotaz = 'SELECT * FROM produkt';

$vysledek = mysql_query($dotaz) or print("<center><div class=\"error\"><b>Došlo k chybě v dotazu:</b> ".$q. "" .mysql_error())."</div></center>";
while ($řádek = mysql_fetch_array($vysledek, MYSQL_ASSOC)) {
$neco = $_SESSION['kosik'][$řádek['id_produktu']]; // ale nevím co
}

for($i = 0; $i < count($neco); $i++) {
sql = "INSERT INTO objednavky ('jmeno') VALUES ('$neco[$i]')";
print "$sql <br />";
?>


Jak to mám udělat když ještě to musím vzít s cookie kterým si vytahávám
{$_SESSION['kosik'][$řádek['id_produktu']]}

Jsem s toho aut :-(
Joker
Profil
$neco = $_REQUEST["neco"]; // ale nevím co
No to my taky nevíme :) Patří tam prostě to, odkud se mají natahat objednávky.
Možná $_SESSION['kosik']?

Jo a nepojmenovával bych proměnné s diakritikou.
AM_
Profil
Jak to mám udělat když ještě to musím vzít s cookie kterým si vytahávám
Zkus to napsat ještě jednou a česky. Co si vytaháváš z cookie?

Mezi námi, pokud jsi začátečník v PHP, pouštět se do e-shopu je poměrně složitá věc, měl by ses PHP naučit na něčem jednodušším.
nightrider
Profil
Ze zkušeností vím že nejsložitější projekty naučí nejvíc :-) Jak mám, ale udělat tohle pro zápis do databáze?
Poradí mi tedy prosím někdo?
nightrider
Profil
Zkus to napsat ještě jednou a česky. Co si vytaháváš z cookie?

$_SESSION['kosik'][$řádek['id_produktu']]
AM_
Profil
A co má tohle co dělat v cookie? Ukládáš košík do cookies? chrocht. Někdo ti možná poradí, až trošku líp popíšeš, co chceš. Já tomu stále nerozumím.
Ze zkušeností vím že nejsložitější projekty naučí nejvíc :-)
Chybí ti ale hromada teoretických znalostí. Začni třeba tím, že proměnná řádek nebude mít v názvu diakritiku.
nightrider
Profil
Jsem to psal podle známého autora a s diakritikou taky nesouhlasím, ale řekl jsem si proč ne :-) a žádnej problém nenastal :-) všechno vážně funguje jak má,ale nevím jak na hromadné vkládání :-( pokusím se to popsat líp :-)
nightrider
Profil
Ukládám to takhle:

if (is_numeric ($_GET['id']) == ($_GET['id'])) {
// Zkontrolovat zda už košík jeden z vybraných produktů neosahuje.
$_SESSION['kosik'][$_GET['id']]  = isset ($_SESSION['kosik'][$_GET['id']]) ? ($_SESSION['kosik'][$_GET['id']] + 1) : 1;
// Přidat parametr
$_SESSION['parametr'][$_GET['id']] = $_POST['par'];
$_SESSION['parametr2'][$_GET['id']] = $_POST['par1'];
// Zobrazit zprávu.
    echo '<center><div class="valid" align="center">'.$pridan.'</div></center>';
 }
gogy27
Profil
to chces pridavat viac produktov naraz alebo jeden produkt ale viac kusov?
nightrider
Profil
Aby vložil do databáze všechno co je v nákupním košíku. Je to spíš pro lámu a to jsem si myslel že to bude brnkačka :-(
gogy27
Profil
a preco to chces nacapat do jedneho riadku? co tak kazdy jeden produkt drbnut na new riadok?
nightrider
Profil
Jasně že chci aby každej záznam měl své id
gogy27
Profil
a preco to robis cez session a nie cez formular? jednoducho das produkt vedla neho bude pridat do kosika. Ked klikne na pridat do kosika tak urobis jednoduchy formular a bude spracovavat
 $nazov = $_POST['nazov']; $uid = $_SESSION['uid']; $sql = "INSERT INTO objednavky VALUES ... $vykonaj = mysql_query($sql);

header("location: index.php");


nemoze byt? a potom v kosiku budes vytahovt iba tie veci kde je uid
nightrider
Profil
Tim,ale budu rovnou zapisovat do databáze, ale potřebuju právě aby to bylo v databázi až když návštěvník vyplní formulař a bude chtít doopravdy všechno dostat
gogy27
Profil
urobi si subor kde bude mat vypisane vsetky objednavky a tam si to moze mazat popripade funkcia ked vyprsi SESSION respektive ked skonci SESSION tak sa mu dane uid v session vymaze

aj ked je to trocha komplikovanejsie
nightrider
Profil
Ja mám zapsání do sessionu,ale právě že potřebuju při potvrzení uložit do databáze
gogy27
Profil
mno wsak si to sprav ked to mas v session cez <input type="hidden" size="18" maxlength="3" name="nazov" class="tmave" value="<?php echo $_SESSION['nazov']; ?>">
takto to nemoze byt?
nightrider
Profil
mno wsak si to sprav ked to mas v session cez <input type="hidden" size="18" maxlength="3" name="nazov" class="tmave" value="<?php echo $_SESSION['nazov']; ?>">
takto to nemoze byt?

Sakra lidi nemůže mi odpovědět někdo normálně? Buď jsem úplně blbej nebo tohle patří někomu jinýmu. Žádnej styl se jménem tmavé nemám a nevím proč mám opravovat něco co tam vůbec není. Děláte si ze mne srandu?
AM_
Profil
Jak to mám udělat když ještě to musím vzít s cookie kterým si vytahávám
Vysvětlíš mi konečně, co chceš vytahávat z cookie?
Sakra lidi nemůže mi odpovědět někdo normálně?
Nejdřív musíš položit normální dotaz. Co vlastně chceš? chceš uložit data ze session do databáze a neumíš to prohnat cyklem?

gogy27
urobi si subor kde bude mat vypisane vsetky objednavky
fuj.
SwimX
Profil
můžu se trochu OT zeptat na tuto podmínku:
if (is_numeric ($_GET['id']) == ($_GET['id'])) {

jaký má význam porovnání dvou stejných proměnných?

podle mě chce nightrider zapsat data která si uživatel nacvaká do košíku naráz do db, pouze pokud je nějaká session (čemuž asi říká cookies) nastavena na true. Nebo sem to nepochopil?
nightrider
Profil
Přesně tak :-) podmínka je: pokud je číslo ...
AM_
Profil
no tak to protáhni foreachem, ne?
Ta podmínka, kterou tam máš, říká, pokud je logická hodnota (je x číslo?) rovna tomu číslu. Výraz sice náhodou bude true pro všechna nenulová čísla (pro nulu platit nebude, protože 0 se jediná nerovná true), ale ta podmínka je dost děsivá.
nightrider
Profil
Nemůžete mi napsat přibližně jak to mám udělat? Nebo nějakou adresu kde je podrobnej manual? Děkuju
SwimX
Profil
nightrider
ty hodnoty v košíku máš v poli ne?
dejme tomu $kosik;

a uděláš něco takovýdleho:
$i = 0;
foreach ($kosik as $val){
  mysql_query('INSERT INTO tabulka sloupce values('{$val[$i]}');')
  $i++;
}
nightrider
Profil
Tohle nefunguje :-( Já si nehraju na velkýho programátora :-) stačí mi jen dokončit ten shopík a k tomu mi schází jen vložení do db. Najde se někdo kdo mi napíše jak přesně na to?
$i =$_SESSION['kosik'][$řádek['id_produktu']];
foreach ($kosik as $val){
  mysql_query('INSERT INTO objednavky jmeno values('{$val[$i]}');')
  $i++;
}
Takhle si myslel?
SwimX
Profil
nightrider
no protože sem blbej, tak nesmíš slepě opisovat :P
http://cz.php.net/control-structures.foreach
nightrider
Profil
Slepě? Vždyť jsem psal, že nevím jak na to :-( bral jsem to jako okopči a máš :-)
Majkl578
Profil
[#8]
zamysli se nad touto podminkou, jaky ma asi smysl? rozhodne ne ten, jak jsi to zamyslel. doporucuji zacit kapotilou Základy PHP sekce Funkce a Podmínky

[#13]
jak syntax error, tak vice nez nesmyslny zapis

[#25]
az na syntax error po par upravach funkcni
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.