Autor Zpráva
monsieur_duc
Profil
je to parse error.. mysql_error nic nevypíše pořád jen to parse error
gogy27
Profil
<form action= method=post>

co tak dosadit daco do action? aspon action=""
Majkl578
Profil
gogy27
co to ma spolecneho s parse errorem?
monsieur_duc
Profil
gogy27
to už jsem dělal to je to samý..
gogy27
Profil
Majkl578
nic extra ale chapes ja tam nevidim vobec nikde chybu :D a akurat totu som objavil thak...
monsieur_duc
Profil
gogy27
no já si myslím že tam žádná chyba neni.. ale ať tam nechám klidně jenom ten poslední odstavec (if (isset($_POST['odeslat'])){.....
tak to zas píše parse error.. a neni tam žádná chyba.. já už nevim co stim
gogy27
Profil
podla mna uz to jedine je v databaze ale co
Majkl578
Profil
co sem treba dat cely vypis te chyby? parse error muze byt kupa veci...
monsieur_duc
Profil
už mi to nepíše parse error...
ale ted mam problem s ulozenim hlasu..
<?php
session_start();
require_once('mysql_spojit.php');
if (isset($_POST['odeslat'])){
$uzjm = $_SESSION['uziv_jmeno'];
$ip = $SERVER['REMOTE_ADDR'];
$moznost = $_POST['moznost'];
if (isset($moznost)){
$sql4="INSERT into anketa (uziv_jmeno,moznost,ip,datum) VALUES ('$uzjm','$moznost','$ip',NOW())";
$zapis=mysql_query($sql4);
} else {
echo '<p>Nevybral/a jste žádnou možnost!!</p>';
}
if ($zapis){
header ("Location: http://". $_SERVER['HTTP_HOST'].
dirname($_SERVER['PHP_SELF']). "anketa.php");
exit();
} else {
echo '<p>chyba</p>';
}
}
?>


Když se odešle hlas tak se zobrazí jen bílá obrazovka a nic se do databáze nepošle
Majkl578
Profil
hmm, mozna by nebylo od veci precist si neco o spravnem pouzivani php.

1)
$moznost = $_POST['moznost'];
if (isset($moznost)){
isset bude vzdy true, i kdyby post hodnota moznost neexistovala.

2)
pouziti dirname v header je opravdu blbost
monsieur_duc
Profil
Majkl578
ale v tom to neni.. jinde to tak taky dělám a funguje to jak by mělo..
Majkl578
Profil
jo? tak zkus zamenit toto:
header ("Location: http://". $_SERVER['HTTP_HOST'].
dirname($_SERVER['PHP_SELF']). "anketa.php");

za:
header('Location: http://www.seznam.cz/');[/pre]


problem to sice asi nevyresi, ale tamten puvodni header preci nemuze fungovat
monsieur_duc
Profil
Majkl578
jo funguje mam ho takhle všude..
ale já furt nevím proč se mi to neukládá do DTB..
gogy27
Profil
monsieur_duc
nema byt toto INTO velke?
nightfish
Profil
monsieur_duc
kolikrát ti tu ještě máme napsat, že máš poslat přesné znění té chybové hlášky?
(a na řádku 6 máš $SERVER místo $_SERVER - a nepiš, že to tak máš jinde a funguje...)
Joker
Profil
Pokud jde o tohle: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=90301

tak tam mi to ve skriptu, ke kterému jsme se nakonec dobrali, parse error na označeném řádku nevyhodilo. Nicméně to vyhodí chybu na tomhle:
if (0 <= $procenta1 <= 5){
(totéž všechny následující IFy.)
Takhle to v PHP nejde napsat. Správně to je:
if(($procenta1 >= 0) && ($procenta1 <= 5))

Na tohle jsem přišel a zrovna když jsem to chtěl do toho původního tématu napsat, zjistil jsem, že je zamčené :-)
SwimX
Profil
gogy27
nema byt toto INTO velke?
to je jednomonsieur_duc
udělej $zapis=mysql_query($sql4) or die(mysql.error());

a napiš sem co to hlásí za chybu.

V jakém typu máš dsloupec datum když do něj cpeš NOW()?
Majkl578
Profil
SwimX
mysql.error() asi nepujde ;)
SwimX
Profil
Majkl578
mysql.error() asi nepujde ;)
jasně no :))
takle sem to myslel nějak:
$result = mysql_query('SELECT * WHERE 1=1') or die ('Invalid query: ' . mysql_error());

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: