Autor Zpráva
Pavel PS
Profil *
Zdravím! Prosím o radu.. S php nemém moc zušeností, tak se posím nedivte, že se ptám na tuhle maičkost. Potřebuju pomosí php zjistit adresu stránky, v níž je ten php script (to se mi povedlo <?StrTR($GLOBALS["PHP_SELF"], "./\\", "___");?> ), ale ne celou, jen část.
Asi bude lepší vysvětlit to příkladem: stránka má adresu "http://domena.cz/page.php" a já chci, aby si ten script vzal jen ten název stránky bez přípony, tedy v tomhle příkladě "page" . Pomocí js se dají odstranit poslední znaky, to bych vymyslel, ale jak je to v php? Děkuju
fimmos
Profil
echo basename("http://domena.cz/page.php", ".php");

http://php.ftp.cvut.cz/manual/en/function.basename.php
Pavel PS
Profil *
prima, moc dekuju :-)
23k_ill
Profil *
bo substr();

to je univerzalnejsi to odstranuje znaky z retezce
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.