Autor Zpráva
K.
Profil *
Chtěl bych se zeptat, který způsob psaní knihoven v PHP5 je efektivnější
1. Každou třídu knihovny do samostatného souboru, aby se pak načítalo do paměti jen to, co potřebuji (ala Java)
nebo
2. Mít více tříd v jednom souboru. Pak ale IMHO dochází ke snížení efektivity, protože se do paměti načítají případné další nepoužité třídy.

Je má úvaha správná a nebo PHP5 používá nějaké efektivní načítání kódu do paměti, takže jsou obě metody víceméně výkonostně stejné?

Děkuji za Vaše názory.
Polaroid
Profil
Podle mě jsou v PHP věci, které program zpomalují mnohem víc, než načítání zbytečných pár tříd. Již to, že se nemusí inicializovat proměnné, že mají proměnné příliš snadno měnitelné typy a mohl bych pokračovat.
Proto bych použil řešení 2.
Ale nejsem na to tak velký odborník.
Kaifman
Profil
kod je predtim nez je interpretovan kompilovan do bite kodu, takze pochybuju ze by jako php nejdriv zkouselo jestli je ta trida pouzita a podle toho ji kompilovalo nebo ne to by bylo jeste pomalejsi ... proste se to prevede cele a spusti cele ... takze moznost jedna bude lepsi

pokud to ale neni aplikace ktera ma aspon 50 000 nasvtev denne nemyslim ze tomu nejak pomuzes :-)

jinak uz dlouho je zazita mezi programatory takova myslenka ze php je hrozne pomale atd .... a netypovost ... a furt nejake vymluvy atd......po tom co se zacalo s prevodem scriptu na bite kod uz jde tezko rict ze je php pomale ... samozrejme ze treba na c++ to nema to je jasne ale pri dnesnich masinach uz neni problemem cislo jedna php ale datova uloziste .... to je momentalne to nejuzsi hrdlo vsech narocnejsich aplikaci nikoliv php
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.