Autor Zpráva
Werewolf
Profil
Ahoj, mám takový dotaz..

Jak při registraci kontrolovat, jestli uživatel existuje, pokud je v databázi "my", tabulce "users" a sloupci "name" ?

Díky, Werewolf
Aesir
Profil
Werewolf:
Většinou se to řeší UNIQUE indexem nad sloupcem s username a odchytáváním případné chyby, kterou db vrátí při pokusu o vložení duplicity.

Pokud to chcete dát najevo uživateli už před odesláním registrace nějakým super cool ajaxovátkem, tak na to stačí jednoduchý select
...WHERE `name` = $testovane_jmeno

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: