Autor Zpráva
o.O
Profil *
Dobry den, nakonfiguroval jsem si apache,mysql i php ale kdyz spustim stranku napr
<?php
phpinfo();
?>
tak je vse v poradku ale
pri jakekoliv mensi chybe napr
<?php
phpinfo()
123
?>
to vyhodi tuto hlasku.. nevite kde nastavit aby se normalne vypisovaly hlasky typu parse error at line xx atd? dekuji
Philber
Profil
protože v PHP <?php phpinfo() 123 ?> 123 neznamená nic

phpinfo()
je funkce
ale 123 neznamená tedy nic a parse error ti píše že tam chybí ; ale i když ho tam přidáš vypíše to chybu,.

pokud by si chtěl vypsat 123 napis - echo ("123");

tedy
<?php
phpinfo();
echo "123";
?>

nebo pokud je 123 promenna napis

<?php
phpinfo();
$123;
?>
Paja
Profil
o.O
Tak zde mě nenapadá řešení, ale zkus kuknout na error log apache. Na "linux + apache2" to mám snad defaultně v
viz.
cat /var/log/apache2/error.log

Případně hledej konfig. direktivu ErrorLog v souborech
apache2.conf || httpd.conf
což by měla být cesta k errorlogu
Paja
Profil
o.O
omluva za blafy. Tohle je cesta k error logu
/var/log/apache2/error.log.1
o.O
Profil *
dekuju ale myslel sem to trochu jinak.. do error logu se mi vypise ze mi tam chybi strednik (nebo se zapise i http 500) ale browser to ignoruje a vypise http 500 ale ja bych potreboval aby mi i prohlizec vypsal ze mi tam chybi strednik.. resp jako je to standartne na vetsine stranek. napriklad webzdarma mi vypise
Parse error: parse error in x on line y
ale muj apache doma mi hodi http 500.. snazil sem najit v configu nejaky prikaz ktery to nastavuje ale nepodarilo se mi to.
Paja
Profil
Jenže v tomto error logu by měl být důvod chyby 500, ne něco ve smyslu "chybí středník", to je naopak záležitost php-errorlogu. Chybějící středník nevede k chybě 500 v žádném případě. Jak říkám, nenapadá mě důvod, ale třeba, kdybys sem hodil poslední řádky toho errorlogu, by někoho něco napadlo.
o.O
Profil *
tak jsem se jeste jednou a poradne podival na error logy a kdyz vstoupim na stranku mojestranka.cz tak se do nich zapise:

mojestranka.cz-access.log
195.25.30.1 - - [01/Mar/2009:19:20:47 +0100] "GET / HTTP/1.1" 500 -

mojestranka.cz-error.log
[Sun Mar 01 19:20:47 2009] [error] [client 195.25.30.1] PHP Parse error: parse error, expecting `','' or `';'' in C:\\web\\www\\mojestranka.cz\\index.php on line 6

kod index.php je :

welcome to firma.cz


<?php
echo 'sd'
sdsad
?>


a mojestranka.cz jsem si pridal do hosts souboru jako

195.25.30.1 mojestranka.cz www.mojestranka.cz
o.O
Profil *
*misto firma.cz ma byt mojestranka.cz ale to je jedno
Paja
Profil
http://www.webmasterworld.com/php/3644775.htm zde řeší pravděpodobně stejný problém, nemám čas to nějak moc řešit, ale vypadá to na chybu při současném nastavení "error_reporting = Off" a nulovém výstupu na obrazovku se současnou chybou apache .. jednalo by se v tomto případě o bug, ale to jen spekuluji
o.O
Profil *
Paja: dik presne tohle mi to dela, pry s CGI apachem to chyby nedela a u tohodle na to neprisli :(
o.O
Profil *
uz mi to funguje :) sem tam mel display_errors 2x a ja nastavoval to horni proto se to nastaveni vzdy prepsalo.. ted kdyz mam display_errors = on vse funguje !

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0