Autor Zpráva
Bohuš
Profil *
Zdravim, resim ted jeden velky problem musel jsem reinstallnout windows a po te co jsem znovu nainstaloval wamp server mi vubec nefunguji php skripty, nejsem si jisty co dela ty problemy, myslim ze jsem mel na wampu driv php 5.2.6 - napr.: pise hlasku:

Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in C:\wamp\www\preznova\admin_menu.php on line 4

dale:
Notice: Undefined variable: _server in C:\wamp\www\preznova\uvod.php on line 34

a nic nejde,neukladaji se texty do db obrazky neuploaduji, mysql_error nic nevypise a error_reporting taky ne. Kdyz smaaznu session start v indexu tak zase session nedrzi - neprihlasi se, jedine ceho se umim zbavit je undefined variable _server a to tak ze napisu velka pismena...ale porad to nic nemeni na tom ze se nic neuklada.... uz fakt nevim co stim jestli nekdo uvidite chybu help prosim diky


uvod.php:
<?php

session_start();
include "prihlasdb.php";


if ((isset($_SESSION['id1']))&&(($_SESSION['id1'])=="administrators"))

{
echo "<a onmouseover=\"this.style.color='orange'\" onmouseout=\"this.style.color='#FFCC99'\" style=\"display:block;position:absolute;top:0px;left:240px;color:#FFCC99\" href=\"index.php?page=uvod&amp;edit=ok\">Editace</a>
<a onmouseover=\"this.style.color='orange'\" onmouseout=\"this.style.color='#FFCC99'\" style=\"display:block;position:absolute;top:0px;left:340px;color:#FFCC99\" href=\"index.php?page=uvod&amp;upload=ok\">Upload</a>
<a onmouseover=\"this.style.color='orange'\" onmouseout=\"this.style.color='#FFCC99'\" style=\"display:block;position:absolute;top:0px;left:440px;color:#FFCC99\" href=\"index.php?page=pictures&amp;choose=administrace8\">Pictures</a>
<a onmouseover=\"this.style.color='orange'\" onmouseout=\"this.style.color='#FFCC99'\" style=\"display:block;position:absolute;top:0px;left:540px;color:#FFCC99\" href=\"index.php?page=admin_menu\">Menu</a>
<a onmouseover=\"this.style.color='orange'\" onmouseout=\"this.style.color='#FFCC99'\" style=\"display:block;position:absolute;top:0px;left:640px;color:#FFCC99\" href=\"index.php?page=admin_nadpis\">Nadpis</a>";

}


if (!isset($_GET['edit']))

{
echo "<br />$row7[nadp8]<br /><br /><br /><br />";
}


$new = htmlspecialchars("$row7[nadp8]", ENT_QUOTES);


if (((isset($_SESSION['id1']))&&(($_SESSION['id1'])=="administrators")) && ((isset($_GET['edit']))&&(($_GET['edit'])=="ok")))

{


echo "<form action=\"$_server[php_self]\" method=\"post\" name=\"formular\">
<fieldset style='border:none;height:600px'>
<textarea name=\"policko\" rows=\"30\" cols=\"90\" style=\"position:relative;left:20px;top:30px\">$new</textarea><br /><br /><br /><br />

<input type=\"button\" value=\" HR \" onclick=\"vlozTag('hr /')\" class=\"start\" />
<input type=\"button\" value=\" BR \" onclick=\"vlozTag('br /')\" class=\"start\" />
<input type=\"button\" value=\" MEZ \" onclick=\"vlozTag('nbsp;')\" class=\"start\" style=\"font-size:14px\" />
<input type=\"button\" value=\" B \" onclick=\"vlozTag('b')\" class=\"start\" />
<input type=\"button\" value=\" B \" onclick=\"vlozTag('/b')\" class=\"end\" />
<input type=\"button\" value=\" I \" onclick=\"vlozTag('i')\" class=\"start\" />
<input type=\"button\" value=\" I \" onclick=\"vlozTag('/i')\" class=\"end\"/>
<input type=\"button\" value=\" H1 \" onclick=\"vlozTag('h1')\" class=\"start\" />
<input type=\"button\" value=\" H1 \" onclick=\"vlozTag('/h1 ')\" class=\"end\"/>
<input type=\"button\" value=\" H2 \" onclick=\"vlozTag('h2')\" class=\"start\" />
<input type=\"button\" value=\" H2 \" onclick=\"vlozTag('/h2')\" class=\"end\"/>
<input type=\"button\" value=\" H3 \" onclick=\"vlozTag('h3')\" class=\"start\" />
<input type=\"button\" value=\" H3 \" onclick=\"vlozTag('/h3')\" class=\"end\"/>
<input type=\"button\" value=\" C \" onclick=\"vlozTag('p style=')\" class=\"start\" />
<input type=\"button\" value=\" C \" onclick=\"vlozTag('/p')\" class=\"end\"/>
<input type=\"button\" value=\" F-r \" onclick=\"vlozTag('span style')\" class=\"start\" />
<input type=\"button\" value=\" F-l \" onclick=\"vlozTag('span style=')\" class=\"start\" />
<input type=\"button\" value=\" F r/l \" onclick=\"vlozTag('/span')\" class=\"end\"/><br />
<input type=\"submit\" value=\"Save\" name=\"uloz\" />
<input type=\"submit\" value=\"Delete\" name=\"smazat\" />
</fieldset> <br /><br />
</form>";
}


if ((isset($_GET['upload']))&&(($_GET['upload'])=="ok"))
{
echo "<br /><br /><br /><form action=\"$_server[php_self]\" method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\">
<fieldset style='border:none;height:200px'>
<input type=\"file\" name=\"upload\" /><br /><br />
Výška:<input type=\"text\" name=\"size_x\" size=\"10\" />
Šířka:<input type=\"text\" name=\"size_y\" size=\"10\" />
<br /><br />

<input type=\"submit\" value=\"Save\" name=\"uloz_pic\" />

</fieldset>
</form>";
}



if (isset($_POST['uloz']))
{
mysql_query("truncate table administrace8");
mysql_query ("insert into administrace8 (nadp8) value ('$policko')");

header ("location:index.php?page=uvod");
}

if (isset($_POST['smazat']))
{
mysql_query("delete from administrace8");

header ("location:index.php?page=uvod&&edit=ok");

}



if (isset($_POST['uloz_pic']))
{
if($_FILES['upload']['type']=="application/octet-stream")
{
echo "Nedovolený soubor!!!";
}
else
{
$slozka = "upload"; // Zde si napište svojí složku, do které se budou soubory ukládat (bez lomítka)
$cil = $slozka . "/" .$_FILES['upload']['name']; // Toto je proměnná $cil, která obsahuje adresář, kde se má soubor uploadovat a taky název souboru.
$nazev_souboru = $_FILES['upload']['tmp_name']; // Zjistí dočastné umístění souboru
$copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil) // A tady zkopíruje soubor z dočastného umístění do cílového souboru a složky
or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat"); // A pokud se nepovede, tak vypíše tuto hlášku
chmod ($cil, 0777); // Ještě na soubor vyhodíme funkci chmod, která změní jeho práva na maximum, pokud by soubor psal chybu změňte 0644 na 0777
if($copy == true)
{ // Pokud se kopírování provede úspěšně


$filename="upload/{$_FILES['upload']['name']}";
$copypath="created_picts/{$_FILES['upload']['name']}";
$MaxWidth=$_POST["size_y"];
$MaxHeight=$_POST["size_x"];

if(!file_exists($copypath))
{


Resizer($filename,
Bohuš
Profil *
jeste dodatek zbyte kodu uvod.php:
if(!file_exists($copypath))
{


Resizer($filename,$copypath, $MaxWidth, $MaxHeight);

@unlink ("upload/{$_FILES['upload']['name']}");

$vyber=mysql_query("select * from administrace8");
$vysledek=mysql_fetch_array($vyber);

if(empty($vysledek['nadp8']))
{
mysql_query ("insert into administrace8 (nadp8) value ('<img src=\"created_picts/{$_FILES['upload']['name']}\" />')")or print mysql_error();
}
else
{
mysql_query ("update administrace8 set nadp8='$vysledek[nadp8]<img src=\"created_picts/{$_FILES['upload']['name']}\" />'")or print mysql_error();
}

mysql_query ("insert into pictures (picts,path,adm_type,adm_under) values ('<img src=\"created_picts/{$_FILES['upload']['name']}\" />','{$_FILES['upload']['name']}','administrace8','nadp8')")or print mysql_error();


header ("location:index.php?page=uvod");
}
else {echo "Tento obrázek je již na serveru nahrán.na serveru však nemohou být dva obrázky stejného názvu,proto pokud chcete stejný obrázek nahrát ještě jednou přejmenujte jej!";}
}
echo "Chyba systému kontaktujte zákaznickou podporu!!!";

}
}
Bohuš
Profil *
index.php:
<?php
ob_start();

session_start();

include "func.php";
?>

<!-- ?xml version='1.0' encoding='windows-1250'? -->
<!DOCTYPE
html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns='http://www.w3.org/1999/xhtml' xml:lang='cs'>
<head>
<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=windows-1250' />
<meta http-equiv='Content-language' content='cs' />
<meta http-equiv='Cache-Control' content='must-revalidate, post-check=0, pre-check=0' />
<meta http-equiv='Pragma' content='public' />
<meta http-equiv='Cache-Control' content='no-cache' />
<meta http-equiv='Pragma' content='no-cache' />
<meta http-equiv='Expires' content='-1' />
<meta name='robots' content='all,follow' />
<meta name='googlebot' content='index,follow,snippet,archive' />
<meta name='description' content='XHTML 1.0 Transitional basic page fragment' />
<meta name='keywords' content='XHTML, CSS, webdesign, grafika, tvorba web stránek, tvorba webových stránek, weby na míru' />
<meta name='category' content='XHTML' />
<meta http-equiv='imagetoolbar' content='no' />
<meta http-equiv='MSThemeCompatible' content='no' />
<meta name='MS.LOCALE' content='cs' />
<!-- OPERA - image resizing /-->
<meta name='autosize' content='off' />

<!-- ALTERNATIVE VERSION - plain text, PDA version or RSS if you have one /-->
<link rel='alternate' type='application/rss+xml' title='RSS Example.net' href='http://www.example.net/rss.xml' />
<!-- ALTERNATIVE VERSION - end /-->
<!-- CASCADING STYLE SHEETS /-->
<!-- INPAGE STYLE - pagemargin problem solving /-->
<style type='text/css' media='all'>
BODY, HTML {
border: 0px none;
margin: 0px;
padding: 0px;
}
.hover {color:red}
</style>


<link rel="stylesheet" type="text/css" href="csstyle.css" />


<title><?php echo PAGETITLE; ?></title>


<script type="text/javascript" src="knihovna/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="knihovna/jscripts.js"></script>



</head>
<body style="background-color:#99FF66"><div><br /></div>
<div id="all" style="width:900px">

<?php

if (!isset($_GET['page'])) {header ("location:index.php?page=uvod");}
INCLUDE "menu.php";


if (!isset($_SESSION['id5']))

{
$idecko = mysql_query ("update navstevy set pocet=pocet+1");
$co2=mysql_query ("SELECT pocet FROM navstevy");
$navrat2=mysql_fetch_array($co2);
$_SESSION['id5'] = ($navrat2['pocet']);

}


?>

<div style="position:relative;top:0px;left:0px;width:900px;min-height:600px;_height:600px;background:url(picts/middle.gif)">
<div style="position:relative;top:20px;left:30px;width:840px">
<?php

if (!isset($_GET["edit"]))
{
echo "<ul id=\"none\" style=\"float:left\">
<li><a href=\"index.php?page=uvod\">home</a></li>";

if (($vysledek)!="")
{echo "<li><a href=\"index.php?page=page_a\">$vysledek[nadp9]</a></li>";}

if (($vysledek1)!="")
{echo "<li><a href=\"index.php?page=page_b\">$vysledek1[nadp10]</a></li>";}

if (($vysledek2)!="")
{echo "<li><a href=\"index.php?page=page_c\">$vysledek2[nadp11]</a></li>";}

if (($vysledek3)!="")
{echo "<li><a href=\"index.php?page=page_d\">$vysledek3[nadp12]</a></li>";}

if (($vysledek4)!="")
{echo "<li><a href=\"index.php?page=page_e\">$vysledek4[nadp13]</a></li>";}

if (($vysledek5)!="")
{echo "<li><a href=\"index.php?page=page_f\">$vysledek5[nadp14]</a></li>";}

if (($vysledek6)!="")
{echo "<li><a href=\"index.php?page=page_g\">$vysledek6[nadp15]</a></li>";}

if (($vysledek7)!="")
{echo "<li><a href=\"index.php?page=page_h\">$vysledek7[nadp16]</a></li>";}

if (($vysledek8)!="")
{echo "<li><a href=\"index.php?page=page_i\">$vysledek8[nadp17]</a></li>";}

if (($vysledek9)!="")
{echo "<li><a href=\"index.php?page=page_j\">$vysledek9[nadp18]</a></li>";}




echo '</ul>';
}

if (isset($_GET['page'])){ // pokud byl odeslán ?page= ...
$soubor=$_GET['page'];
$soubor2= dirname($_SERVER['SCRIPT_FILENAME'])."/".$soubor.".php";
if(file_exists($soubor2)){ //pokud soubor existuje, načteme ho do středu
if(substr_count($soubor,"../")>0){ // pokud je v parametru alespoň 1x ../ neumožíme soubor načíst
echo "<h3>Upozornění</h3>Nelze nahrát soubor v nadřazeném adresáři!";
}elseif($soubor=="index" or $soubor=="/index"){ // index načíst nepovolíme, vznikl by nekonečný cyklus
echo "";
}else{
include $soubor2;
}
}
}



?>
</div>

</div>

<div style="position:relative;top:-20px;left:0px;width:900px;height:80px;font-size:13px;
font-family:arial;z-index:2;text-align:center;background:url(picts/pata.png)">
<a href="index.php?page=uvod">home</a> &nbsp;
<?php

if (($vysledek)!="")
{echo "<a href=\"index.php?page=page_a\">$vysledek[nadp9]</a>&nbsp;";}
if (($vysledek1)!="")
{echo "<a href=\"index.php?page=page_b\">$vysledek1[nadp10]</a>&nbsp;";}
if (($vysledek2)!="")
{echo "<a href=\"index.php?page=page_c\">$vysledek2[nadp11]</a>&nbsp;";}
if (($vysledek3)!="")
{echo "<a href=\"index.php?page=page_d\">$vysledek3[nadp12]</a>&nbsp;";}
if (($vysledek4)!="")
{echo "<a href=\"index.php?page=page_e\">$vysledek4[nadp13]</a>&nbsp;";}
if (($vysledek5)!="")
{echo "<a href=\"index.php?page=page_f\">$vysledek5[nadp14]</a>&nbsp;";}
if (($vysledek6)!="")
{echo "<a href=\"index.php?page=page_g\">$vysledek6[nadp15]</a>&nbsp;";}
if (($vysledek7)!="")
{echo "<a href=\"index.php?page=page_h\">$vysledek7[nadp16]</a>&nbsp;";}
if (($vysledek8)!="")
{echo "<a href=\"index.php?page=page_i\">$vysledek8[nadp17]</a>&nbsp;";}
if (($vysledek9)!="")
{echo "<a href=\"index.php?page=page_j\">$vysledek9[nadp18]</a>&nbsp;";}
?>

<br />
<span style="width:350px;font-size:10px">
<a style="text-decoration:none" href="http://web-prezentace.wu.cz" ><br />Created by Hell's DESIGN Studio
Copyright@2008 &nbsp;&nbsp;&nbsp; <img src="picts/valid.png" alt="validator" />
</a>
</span>
</div>



</div>
<div><br /></div>
</body>
</html>
I am
Profil *
Super, že tu postneš celý kódy, ale přeložil sis ty hlášky? Notice nejsou tak důležité, jejich zobrazování se dá vypnout.
Bohuš
Profil *
KDE A jak prosim, v konfiguracich se moc nevyznam...
I am
Profil *
error_reporting(0); Dej na začátek... ale spíš si přelož ty hlášky ať víš, kde je chyba.
Bohuš
Profil *
ale to ja vim ta prvni pise ze sesny se uz nastartovaly na strance index a proto ignoruje sesion start na strance... jenze proc kdyz ten session start smazu a v indexu ho necham tak se neni mozne prihlasit?
Bohuš
Profil *
tak hlasky se uz nezobrazuji,ale nic se porad neuklada do db,
if (isset($_POST['smazat10']))
{
mysql_query("truncate table administrace9");
header ("location:index.php?page=admin_menu");
}
if (isset($_POST['uprav10']))
{
if (!empty($nadp10))
{
mysql_query("truncate table administrace9");
mysql_query ("insert into administrace9 (nadp9) value ('$nadp10')");
header ("location:index.php?page=admin_menu");
}
else
{
echo "prázdno!!!!";
}

}

tenhle dotaz porad hlasi ze $nadp10 je prazdna ale nevim proc... tady je input,resp. cast formu:

<form action="<?php echo "$_server[php_self]";?>" method="post">

<fieldset style="position:relative;top:10px;left:20px;width:340px">
<input name="nadp10" type="text" size="22" value="<?php echo "$vysledek[nadp9]"; ?>" />
<input type="submit" name="uprav10" class="style" value="upravit" >
<input type="submit" name="smazat10" class="style" value="smazat" >
</fieldset>
Mastodont
Profil
ze $nadp10 je prazdna ale nevim proc
A nemá to náhodou být
$_POST['nadp10']
Bohuš
Profil *
SRY za spam uz jsem na to prisel,problem je tu $nadp10 / $_POST[nadp10] - ale pred reinstalem winu a wampu vsechno fungovalo no ja se picnu proc je $nadp10 spatne, kdyz predtim bylo vse ok?
Bohuš
Profil *
pomalu pisu :-) no je to ono ale rozumis tomu?
panther
Profil
Bohuš
ale pred reinstalem winu a wampu vsechno fungovalo no ja se picnu proc je $nadp10 spatne, kdyz predtim bylo vse ok?
tipnul bych to na nastavení serveru.
Mastodont
Profil
Protože jsi měl zapnuté register_globals, což je mimochodem těžká chyba.
Bohuš
Profil *
aha, tak diky a to jako we wampu jsou zapnute, resp. byly zapnute uz od nich? protoze ja v konf. nic nemenil,tzn. ze pokud nejaky zacatecnik jako ja instalnul wampa a pak celou dobu pise jak rikas s reg.global tak na ostrem serveru pak nic nepujde? To jsou teda mistri = Created by Romain Bourdon (romain@anaska.com)
Mastodont
Profil
Wamp nepoužívám, ale phpinfo() stav této volby zobrazuje.
To jsou teda mistri
Spíš ten, kdo o této volbě neví, nemá co dávat aplikaci na ostrý server.
Bohuš
Profil *
Možná máš pravdu, každopádně ještě jednou dík všem za spolupráci

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: