Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
IvaN Profil * |
Mám prázdniny a tak si skouším PHP, JS...
Dnes jsem řešil "SELECT BOX" ... Akorát mi to nereagovalo na příkaz include. Pomůžete mi prosím ?! problém vyznačím. 123 <SELECT NAME="orisek" onchange="abcabc(this.form)" size="1"> <OPTION>1. html <OPTION>2. php incl 12345 function abcabc(f) if (f.orisek[2].selected) document.writeln(' <body bgcolor="#F1F5F8"><p><br></p> <H3> No prostě HTML kódy ') if (f.orisek[2].selected) document.open (' <?php include ("aadPOLE.php"); ?> ') a ještě mi nedá spát vložení proměnné do takového select boxu, vyzkousel jsem asi 20 pokusu ??<option value="$aaaaa">proměnná a</option> Díky moc |
||
Patolog Profil * |
#2 · Zasláno: 5. 3. 2009, 11:46:41
a skusal si aj <option value="<?php echo $aaaaa; ?>">proměnná a</option> ?
|
||
SwimX Profil |
#3 · Zasláno: 5. 3. 2009, 11:52:50
IvaN
Chtělo by to základy PHP a JS a jejich záklaní rozdíl. PHP jede na servru a vrací HTML (často) HTML si vezme prohlížeč a zobrazí stránku JS si vezme také až prohlížeč (PHP už je provedeno) a provede ho (někdy dřív než HTML někdy později) takže: document.open (' <?php include ("aadPOLE.php"); ?> ') - blbost <option value="$aaaaa">proměnná a</option> - eště větší Patologovo řešení vyoíše ten "takovýten" select box document.open ('aadPOLE.php') - by mělo jít, ale jelikož nevím co v něm je a co se má stát, tak nevím, zda ti to pomůže Každopádně nezapomeň: JS jde vypnout, chtělo by to i PHP řešení pokud někdo změní selectBox a odešle formulář s vyplým JS |
||
patolog Profil |
#4 · Zasláno: 5. 3. 2009, 12:01:02
no este by som sa zastavil pri
12345 function abcabc(f) if (f.orisek[2].selected) document.writeln(' <body bgcolor="#F1F5F8"><p><br></p> <H3> No prostě HTML kódy ') if (f.orisek[2].selected) document.open (' <?php include ("aadPOLE.php"); ?> ') v tejeto casti vytvaras funkciu? ak ano tak by to nemalo byt takto:? 12345 function abcabc(f) { if (f.orisek[2].selected) document.writeln(' <body bgcolor="#F1F5F8"><p><br></p> <H3> No prostě HTML kódy '); if (f.orisek[2].selected) document.open (' <?php include ("aadPOLE.php"); ?> '); } |
||
IvaN Profil * |
#5 · Zasláno: 5. 3. 2009, 16:07:21
Diky zkoušel jsem to, nejelo to, zkusim to ještě večer až budu mít větší klid.
Můj záměr byl takovej: Chci se učit PHP a abych nemusel proměnou nastavovat jen náhodným číslem (pro zjištění funkčnosti skriptu) tak jsem si chtěl udělat select box s nastavenýma proměnnýma. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0