Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
JanoS Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 3. 2009, 11:45:06
Ahoj všichni, začínám s OOP v PHP, je to úkol ze školy. Mám vytvořit skrip v PHP za pomoci OOP. Vytvořil jsem třídu Zamestnanec a třídy Pedagog a Nepedagog, které dědí členské proměnné a členské funkce z třídy Zamestnanec. Potřeboval bych, aby se mi údaje vypsaly do tabulky. Jak mám zařadit tabulku do PHP skriptu. A dá se nějak udělat filtr, aby jsem si mohl vybrat, že chci zobrazit jen pedagogický pracovníky nebo nepedagogický pracovníky? Moc děkuji za Vaše rady a názory. Jsem začátečník. Díky JanoS
<?php /* Třída Zamestnanec - zaměstnanec školy*/ class CZamestnanec { var $jmeno, $prijmeni, $email; function CZamestnanec($jmeno, $prijmeni, $email)/*Konstruktor*/ { $this->jmeno = $jmeno; $this->prijmeni = $prijmeni; $this->email = $email; } function vytiskni() { echo "Jméno: "; echo $this->jmeno ; echo "<br />\n"; echo "Příjmení: "; echo $this->prijmeni; echo "<br />\n"; echo "Email: "; echo $this->email; echo "<br />\n"; } } /* Třída Pedagog (pedagogický pracovník) - dědí členské proměnné a funkce z třídy Zamestnanec*/ class CPedagog extends CZamestnanec { var $stupen, $aprobace; function CPedagog($aprobace, $stupen, $jmeno, $prijmeni, $email)/*Konstruktor*/ { $this->CZamestnanec($jmeno, $prijmeni, $email); $this->stupen = $stupen; $this->aprobace = $aprobace; } function vytiskni() { echo "Jméno: "; echo $this->jmeno ; echo "<br />\n"; echo "Příjmení: "; echo $this->prijmeni; echo "<br />\n"; echo "Email: "; echo $this->email; echo "<br />\n"; echo "Učí na: "; echo $this->stupen ; echo "<br />\n"; echo "Aprobace: "; echo $this->aprobace; echo "<br />\n"; } } /* Instalace třídy Pedagog*/ $pedagog_udaje = new CPedagog("ČJ/AJ", "SOU", "Pepík", "Novák", "pepik@novak.cz"); $pedagog_udaje->vytiskni(); /* Třída Nepedagog (nepedagogický pracovník) - dědí členské proměnné a funkce z třídy Zamestnanec*/ class CNepedagog extends CZamestnanec { var $usek, $zarazeni; function CNepedagog($zarazeni, $usek, $jmeno, $prijmeni, $email)/*Konstruktor*/ { $this->CZamestnanec($jmeno, $prijmeni, $email); $this->usek = $usek; $this->zarazeni = $zarazeni; } function vytiskni() { echo "Jméno: "; echo $this->jmeno ; echo "<br />\n"; echo "Příjmení: "; echo $this->prijmeni; echo "<br />\n"; echo "Email: "; echo $this->email; echo "<br />\n"; echo "Pracovní úsek: "; echo $this->usek ; echo "<br />\n"; echo "Pracovní zařazení: "; echo $this->zarazeni; echo "<br />\n"; } } /* Instalace třídy Nepedagog*/ $nepedagog_udaje = new CNepedagog("účetní", "Ekonomický", "Jana", "Hornychova", "jana@hornychova.cz"); $nepedagog_udaje->vytiskni(); ?> |
||
sicario Profil |
#2 · Zasláno: 6. 3. 2009, 16:03:54
Nastrkal bych si jednotlive zamestnance do pole a pak je v cyklu vypsal.
Pro tvorbu filtru bych pouzil napr. funkci is_a. $zamestnanci = array( new CPedagog("ČJ/AJ", "SOU", "Pepík", "Novák", "pepik@novak.cz"), new CNepedagog("účetní", "Ekonomický", "Jana", "Hornychova", "jana@hornychova.cz") ); // sem by prisla pripadne hlavicka tabulky foreach ($zamestnanci as $zamestnanec){ // sem by prisla podminka filtru $zamestnanec->vytiskni(); } // sem jeji paticka |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0