Autor Zpráva
Jarko
Profil *
ahoj, byl tu nekdo tak hodnej a rekl by mi co kontroluje tohle if a v jakem pripade se vypise "test"?

if(in_array($id, $_SESSION['lastViews'])){
echo "test"
}

predem dekuji
srigi
Profil
Kontroluje ci hodnota ulozena v $id je pritomna v poli $_SESSION['lastViews'][]
Jarko
Profil *
Moc dekuji ;)
Hitman
Profil
Jarko
Test se vypise pokud je v poli hodnota $id v $_SESSION['lastViews'].
Za echo "test" by jsi mel mit strednik, pokud budes chit script rozsirovat.
Jarko
Profil *
jj, na strednik jsem zapomel, byla to jen nazorna ukazka.. diky
Jarko
Profil *
Ehm jeste jsem narazil na jeden problem, jde to nejak zapsat i opacne? Cili pokud "NE"existuje(neni v poli hodnota $id) ?
Zkousel jsem to takhle ale asi je to blbost..

if(!in_array($id, $_SESSION['lastViews'])){
echo "$id neexistuje" ;
}

dekuji
DJ Miky
Profil
jde to nejak zapsat i opacne?

Ano – a dokonce přesně tak, jak jsi to napsal.
Jarko
Profil *
Aha, uz je to OK, chybu jsem mel nad tim.. zase ten strednik :)

jeste mam otazecku, kdyz mam v session neco takoveho

[lastViews] => Array
(
[20] =>
[19] =>
[18] =>
[17] =>
[16] =>
[15] =>
[14] =>
[13] =>
[12] =>
[11] =>
[10] =>
[9] =>
[8] => 721
[7] => 718
[6] => 714
[5] => 712
[4] => 691
[3] => 689
[2] => 687
[1] => 685
[0] => 682
)

a chci vypsat jen ty co nejsou prazde, jak mam prosim definovat podminku?

dekuji
srigi
Profil
!empty()
Jarko
Profil *
!empty()
nj !empty, to je hezky, ale co !empty.. jak dal?

if (!empty($_SESSION['lastViews'][]) ?? tak asi ne..
Joker
Profil
Jarko
if (!empty($_SESSION['lastViews'][]) ?? tak asi ne..

Například takhle:
foreach($_SESSION['lastViews'] as $pol){
if(!empty($pol) echo($pol);
}
Jarko
Profil *
Jarko
if (!empty($_SESSION['lastViews'][]) ?? tak asi ne..
Například takhle:
foreach($_SESSION['lastViews'] as $pol){
if(!empty($pol) echo($pol);
}


Super, tohle slape jak ma, akorat nevim jestli jde nejak nastavit razeni nacitani pri pouziti foreach.. cili podle $pol od nejmensiho po nejvetsi nebo opacne, uz se pak prizpusobim..

dekuji
Joker
Profil
Jarko
Nejde, kdyžtak se musí nejdřív pole setřídit nějakou třídicí funkcí a až potom vypisovat.
Jarko
Profil *
tak ze je potreba je nacist vsechny nekam do pole a pak je podle nejake funkce tahat. jo?
Joker
Profil
Jarko
tak ze je potreba je nacist vsechny nekam do pole a pak je podle nejake funkce tahat. jo?
Proč? Vždyť PHP má v sobě tuny funkcí na třídění polí. Viz třeba http://cz.php.net/manual/en/function.sort.php ...další jsou v části "See also"
Jarko
Profil *
tak jsem to sesmolil takhle

$fruits = $_SESSION['lastViews'];
sort($fruits);
foreach ($fruits as $key => $temp) {

$sql = mysql_query('SELECT * FROM table WHERE id = ' . $temp . ''


jenze to my ted posklada podle obsahu, tak jsem to nemyslel, myslel jsem seradit podle cisel v tom poli [0], [1], [2] atd..

nebo to mam spatne?

dekuji
Alphard
Profil
místo sort() použijte ksort()
Jarko
Profil *
ksort() to vyresil..

dekuji vsem za pomoc ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: