Autor Zpráva
blizz_boz
Profil
Potroboval by som za pomoci PHP dynamicky generovat CSS da sa to nejako? na internete som nasiel niekolko postupov ale ani jeden mi nefungoval, kde robim chybu viem ze PHP subor by mal mat v hlavicke nastaveny MIME typ "text/css"
Majkl578
Profil
<?php header('Content-Type: text/css'); ?>
tady bude cssko...
...
..
...
.....
blizz_boz
Profil
to viem,,, ale ako to vlozit do html suboru? PHP proste tie PHP skripty ulozene v CSS ignoruje...
Nox
Profil
<link rel="stylesheet" href="styly.php" type="text/css" media="screen,projection">

jde i nastavit parsování ne-php/inc koncovek, nějak přes .htaccess nejspíš, ale nevím jak a takto to stačí
Majkl578
Profil
<link rel="stylesheet" href="style.php" type="text/css" />


a ve style.php:

<?php header('Content-Type: text/css'); ?>
body {background-image: url('../obrazky/pozadi<?php echo rand(1,5); ?>.jpg');}


ber to jako priklad, snad to chapes, polopateji to vysvetlit neumim :)

Nox
co to meles za kraviny? kdyz zakazes parsovani, moc php nevykonas. mysli nez neco napises ;)
srigi
Profil
Majkl578
Si Noxa nepochopil, poriadne si precitaj co napisal.

Zapnut PHP parser pre CSS subory je treba v nastaveni Apache (httpd.conf)
AddHandler application/x-httpd-php .css
Majkl578
Profil
srigi
uz to vidim, sorry
blizz_boz
Profil
oki idem to potom vyskusat ved toto som uz asi pred tyzdnom skusal ale nejak mi to vtedy nefungovalo... nakoniec bude chyba niekde uplne inde
AM_
Profil
nakoniec bude chyba niekde uplne inde
To bude ono. S dynamickým generováním CSS obecně není problém. Nastavit parsování různých koncovek skutečně takto lze, ale nepouštěl bych se do toho, jediné, o čem koncovka rozhoduje, je mime typ, a ten můžeš vždycky definovat přes hlavičku, takže v tom opravdu problém není.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: