Autor Zpráva
mvilda
Profil
Dobrý den
Potřebuji zjistit kde je chyba
dělám změnu dat

Parse error: syntax error, unexpected T_ELSEIF in /home/free/ic.cz/t/travi/root/www/sypka/ucet_zpracuj.php on line 15
<?php
ob_start();               // cachujeme vystup
  if(isset($_POST['sent'])){      // pokud byl odeslan formular pokracuj timto

    $ajmeno=trim($_POST['ajmeno']);    
    $heslo1=$_POST['heslo1'];
    $heslo2=$_POST['heslo2'];
    $aheslo1=$_POST['aheslo1'];
    $aheslo2=$_POST['aheslo2'];
    $mail=trim($_POST['mail']);
    if($heslo1=="" or $mail==""){ // pokud nebylo vyplněno něco z toho, co je povinné, dáme vědět a skript ukončíme
      $backlink="/sypka/uprav-ucet/?Alert=1";
    }else{              // povinné udaje vyplněny vsechny
      require "connect.php";     // pripojime se k databazi
     elseif($heslo1 != $heslo2){    // pokud se hesla nerovnají
      $backlink="/sypka/uprav-ucet/?Alert=3";
      }elseif($aheslo1 != $aheslo2){    // pokud se hesla nerovnají      
        $backlink="/sypka/uprav-ucet/?Alert=8";

      }else{            // hesla se shoduji, vlozime tedy data do databaze
        $heslo=md5($heslo1);  // zahashujeme heslo
        $aheslo=md5($aheslo1);  // zahashujeme heslo
        $VlozData=mysql_query("UPDATE s_uzivatele SET `heslo`='$heslo', `mail`='$mail', `jmenoali`='$ajmeno', `hesloali`='$aheslo' WHERE `id`='".$_SESSION['UserId']."'") or die (mysql_error());
        // Vlozim do tabulky hodnoty - prvni je ID - nevyplnim, tvori se samo.
        // Jako posledni hodnota je "0", to jsou ty prava uzivatele.
		
        $backlink="/sypka/uprav-ucet/?Alert=4"; // presmerovani s hlaskou ze je vse OK
      }

    }
  }else{
    $backlink="/sypka/uprav-ucet/?Alert=5";
  }
// pokud pouzijete HEADER LOCATION tak by pred nim nemelo byt zadne platne ECHO
//echo "<a href='index.php'>index</a>";
// samozrejme zde muze byt presmerovani na jinou stranku pomoci
 header ("Location: $backlink");
ob_end_flush();

?>


Děkuji
Mastodont
Profil
No chyba je v řádku 15, nemáš tam } - a else nemůže být před elseif.
mvilda
Profil
Děkuji vyřešil jsem to takhle:
session_start();
require "connect.php";

if(IsSet($_POST['sent'])) {

	$heslo1= trim($_POST['heslo1']);
	$heslo2= trim($_POST['heslo2']);
	$aheslo1= trim($_POST['aheslo1']);
	$aheslo2= trim($_POST['aheslo2']);
	$ajmeno= trim($_POST['ajmeno']);
	$mail= trim($_POST['mail']);	
	$cas=time();
	if($heslo1=="" and $heslo2=="" and $aheslo1=="" and $aheslo2==""){
		$query = MySQL_Query("UPDATE s_uzivatele SET `jmenoali`='$ajmeno', `mail`='$mail' WHERE `id`='".$_SESSION['UserId']."'") or die (mysql_error());	
			if(!$query){
				$bl="/sypka/uprav-ucet/?Alert=10";	// daje se nepodailo zm?t			
			}
		$bl="/sypka/uprav-ucet/?Alert=11";		// OK, zmeny se projevi po odhlaseni a znovu prihlaseni
	}else{
		if($heslo1 == $heslo2 and $aheslo1 == $aheslo2) {
			$heslo= md5($heslo1);
			$aheslo= md5($aheslo1);
			$query = MySQL_Query("UPDATE s_uzivatele SET `heslo`='$heslo', `jmenoali`='$ajmeno', `hesloali`='$aheslo', `mail`='$mail' WHERE `id`='".$_SESSION['UserId']."'") or die (mysql_error());	
			// OK jsi registrovany, muzes se prihlasit	
			// OK you are registered
			$bl="/sypka/uprav-ucet/?Alert=4";
			MySQL_Close(); 
		}else{
			// hesla se neshoduj?		// passwords are not identical
			$bl=$_SESSION['GoBack']."&JsAlert=7&login_n=".$login;
		}
	}
}
header("location: $bl");
ob_end_flush();
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.