Autor Zpráva
Milos
Profil
Dd, kontroluji e-maily na koncovky typu .com, .us, .net atd. takova forma antispam ochrany, jenze se mi ozval jeden chlapik co se jmenuje dusek a eregi nejak nepracuje spravne, v manualu jsem nic nevycetl??? nevite kde je chyba

KOD:
<?
$text = "dusek@seznam.cz";
echo "test retezce ".$text."<br><br>";

if (eregi('.us', $text)) {
echo "'$text' obsahuje '.us' a pritom neobsahuje?! Nevite kde je chyba";
}
?>
Alphard
Profil
. nahrazuje znak
"dusek@seznam.cz"

vkládej prosím kód do
Majkl578
Profil
chtelo by to zaklady regularu

1. ereg funkce jsou zavrzene
2. tecka se musi escapovat, jinak znamena jakykoliv znak a us mas za pismenem d
.us = dus

pouzivej preg vyrazy

preg_match('#\.us$#i', $text)



jinak na antispam zkus kontrolu MX zaznamu, jsou na to funkce
panther
Profil
Milos
kontroluji e-maily na koncovky typu .com, .us, .net atd. takova forma antispam ochrany...
...nemyslím si, že je dobré takhle „filtrovat“ e-maily. Co když ti napíše někdo z tebou vyloučeného e-mailu „neco@gmail.com“, který je v našich krajích celkem rozšířený?
Milos
Profil
diky moc - jinak ta SPAM ochrana pokud nekdo zada .com, .us atd. tak na to upozorni, at misto com zadaji .kom atd. a uz to proleze :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0