Autor Zpráva
tululum
Profil *
Dobrý den, prosím o najití chyby v PHP scriptu, na který je odkaz níže.
Ať dělám cwo dělám, nejede to a tu chybu nemohu najít, třeba na to nějaký zkušený programátor koukne a najde ji, protože já už jsem v poncích, 5x jsem to pročetl a ani ja ani debugger jsme nic nenašli.. :( (lepeřečeno debugger našel chybu na posledním řádku, kde je jen </html>)

Chybný PHP script: www.bojovky.cz/registrace.zip (zazipovan jen ten PHP script - zazipovano 7zipem, ale melo by to jit rozzipovat vsim)

Skusil jsem trochu okomentovat ty casti co nemusi byt hned jasne co delaji..
Diky tomu kdo nade tu chybu, ja uz jsem v koncich.. :(
panther
Profil
tululum
lepeřečeno debugger našel chybu na posledním řádku, kde je jen </html>)
nechybí ti tam někde závorka nebo něco takového? Jak chyba zní? (nechce se mi něco stahovat a odzipovávat)
tululum
Profil *
Parse error: parse error in C:\Program Files\EasyPHP 3.0\www\calgal\registrace.php on line 115

Radek 115:
</html>


No zavorky by chybet nemely, cetl jsem to 5x a myslim ze dost podrobne..
panther
Profil
tululum
nestačí 115. řádek, kde je HTML, když máš chybu v PHPku.. Bude třeba pár (zkus třeba 20) posledních PHP řádek.
tululum
Profil *
No nevim, ja nejsem zkuseny, ja si ji asi sam nenajdu, dal jsem to do TXT takze to nemusis to stahovat a rozzipovavat:
www.bojovky.cz/registrace.txt
panther
Profil
tululum
Někde ti tam chybí chlupatá závorka „}“, která je otevřena na 18. řádku za
if ($_POST['Submit'] == 'Zaregistrovat')
TomášK
Profil
if ($_POST['Submit'] == 'Zaregistrovat')


Máš tam na dvou místech tenhle if, k prvnímu chybí }
Hint, jak hledat: zkus nějaký editor, který umí hledat párové závorky. Pak buď můžeš (stačí třeba jen u hlavních, nezanořených bloků) ověřit, že párová závorka je správně nebo můžeš na konec souboru napsat postupně různé druhy závorek a nechat si k nim najít párové - pokud něco najde, znamená to, že je něco neuzavřeného.

Edit: second :(
tululum
Profil *
ok thx, ale mam s tim stale jeden problem. Tady je adresa, kde to cele testuju na ostro : http://www.bojovky.cz/galcol/registrace.php

Kdyz na to kouknes, nic nezadas, nebo zadas udaje nespravne (treba neshodujici se hesla, nebo misto emailu napises "ahoj" atd..) a das zaregistrovat, tak te to hodi na prazdou stranku, nekuaze to zadne chyby, nebo cokoliv..

Cele by to melo fungovat tak, ze to pujde plne funkcne na tu stranu, do kolonek se automaticky vypisou veci ktere jsi tam vypsal (aby je uzivatel nemusel znovu vypisovat pokud ma 1 spatne) a u kolonky, ktera je spatne se vypise co je v ni spatne (hesla se neshoduji, email je spatne zadany..).. ale nic z toho se nestane a jen to hodi prazdnou stranku.. :(

Proc?

(btw: je to jen cvicna stranka, na ktere se ucim PHP, HTML, JS, CSS apod. - pravdepodobne zadnou hru rozjizdet nebudu :) jde jen o trening)

Kazdopadne diky za help,
a jeste prosim kohokoliv aby jeste skusi poradit proc to nedela co ma (popsano vyse co to ma delat)
tululum
Profil *
Tak uz jsem vyresil i to, chyba byla v jednom spatne umistenem prikazu exit(); :)
TomášK
Profil
Zrovna jsem to psal :)
Ten exit tam je dobře, ale špatně tam je
header("Location: register.php?msgreg=Chyba: Špatný kód, prosím vložte stejný kód, jako je na obrázku.");


Před odesláním headeru se nesmí odeslat uživateli *žádný* výstup a ty na začátku posíláš celou html hlavičku. Header tě pak nepřesměruje.
Edit: Totéž pro session_start, viz FAQ, headers already sent
tululum
Profil *
aha ok diky, to s tim headerem jsem nevedel, tak jsem to prisuzoval tomu exitu, ptz nic jineho ani nepripadalo v uvahu :)

Kazdopadne diky vsem ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: