Autor Zpráva
Speed
Profil *
Chcel by som poradiť, kde mám chybu. Stále mi ju vypisuje a neviem ju nájsť. Je na riadku, ktorý som označil krížikmi. Píše. že chyba "," , ";" . Skúšal som hociaké varianty ale stále nič. Prikladám skript...

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Výpis tovaru</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<TABLE WIDTH="100%" CELLSPACING="5" CELLPADDING="1" BORDER="0">
<?
mysql_Connect("mysql.wz.cz","xxx","xxx");
$result = mysql("xxx",
"SELECT * FROM xxx WHERE dtovaru='b16'");
$pocet = mysql_NumRows($result);
echo "Počet kníh v tejto sekcii je
$pocet .\n";
echo "<P>";
for($i=0; $i<$pocet; $i++):
echo "<TR>\n";

<THEAD>
<TR BGCOLOR="#f0a000">
echo "<TH rowspan="3" width="75" height="100"><img src=".mysql_Result($result, $i, "obr")."></TH>\n";
echo "<TH align="left">Názov: ".mysql_Result($result, $i, "nazov")."</TH>\n";
echo "<TH rowspan="3" align="left" width="340" height="100">Popis: ".mysql_Result($result, $i, "popis").
"</TH>\n";
echo "<TH align="left">Cena: ".mysql_Result($result, $i, "cena").
"</TH>\n";
</TR>
</THEAD>
<TFOOT>
<TR BGCOLOR="#a0a0a0">
echo "<TD width="300">Vydal: ".mysql_Result($result, $i, "vydal")."</TD>\n";
</TFOOT>
<TBODY BGCOLOR="#c0c0c0" ALIGN="center">
<TR>
echo "<TD BGCOLOR="#f0a000">Väzba: ".mysql_Result($result, $i, "vezba").
"</TD>\n";<TD align="center"><img src="images/kosik.gif"></TD>\n";
</TR>
endfor;
mysql_Close();
?>
</TBODY>
</TABLE>
</BODY>
</HTML>
fimmos
Profil
a na jakém řádku jí to píše?
Speed
Profil *
Na riadku 19... nevie či mám dať všade bodkočiarky, lebo som ich tam dal a aj tak nič. Stále tá istá chyba...
fimmos
Profil
no, osobně bych to zapsal takhle:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Výpis tovaru</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<TABLE WIDTH="100%" CELLSPACING="5" CELLPADDING="1" BORDER="0">
<?
mysql_Connect("mysql.wz.cz","xxx","xxx");
$result = mysql("xxx",
"SELECT * FROM xxx WHERE dtovaru='b16'");
$pocet = mysql_NumRows($result);
echo "Počet kníh v tejto sekcii je
$pocet .\n";
echo "<P>";
for($i=0; $i<$pocet; $i++) {
echo "<TR>\n";
?>

<THEAD>
<TR BGCOLOR="#f0a000">
<?php echo "<TH rowspan=\"3\" width=\"75\" height=\"100\"><img src=\"".mysql_Result($result, $i, "obr")."\"></TH>\n"; ?>
<?php echo "<TH align=\"left\">Názov: ".mysql_Result($result, $i, "nazov")."</TH>\n"; ?>
<?php echo "<TH rowspan=\"3\" align=\"left\" width=\"340\" height=\"100\">Popis: ".mysql_Result($result, $i, "popis").
"</TH>\n"; ?>
<?php echo "<TH align=\"left\">Cena: ".mysql_Result($result, $i, "cena").
"</TH>\n"; ?>
</TR>
</THEAD>
<TFOOT>
<TR BGCOLOR="#a0a0a0">
<?php echo "<TD width=\"300\">Vydal: ".mysql_Result($result, $i, "vydal")."</TD>\n"; ?>
</TFOOT>
<TBODY BGCOLOR="#c0c0c0" ALIGN="center">
<TR>
<?php echo "<TD BGCOLOR=\"#f0a000\">Väzba: ".mysql_Result($result, $i, "vezba").
"</TD>\n";
echo "<TD align=\"center\"><img src=\"images/kosik.gif\"></TD>\n"; ?>

</TR>

<?php
}
mysql_Close();
?>
</TBODY>
</TABLE>
</BODY>
</HTML>

jestli jsem se nikde nespletl, tak by to mělo jít
fimmos
Profil
jinak nevím, co je tohle:

$result = mysql("xxx",
"SELECT * FROM xxx WHERE dtovaru='b16'");

myslím, že by to mělo být $result = mysql_query("SELECT * FROM xxx WHERE dtovaru='b16'");
Speed
Profil *
Dík za skript.. Ale nefunguje.. Chyba v riadku 36... Prosím poradte mi.. Musím to rozchodiť.
Speed
Profil *
$result = mysql("xxx", --------- xxx znamená názov databázy
"SELECT * FROM xxx WHERE dtovaru='b16'"); --------- xxx znamená tabuľku(xxx)
fimmos
Profil
už jsem to opravil
Speed
Profil *
fimmos a možeš poslať tú opravu?? Dík...
fimmos
Profil
ta oprava je v tom, co už jsem napsal dříve, využil jsem změnit příspěvek... je to úplně vpravo, když jsi přihlášený
Speed
Profil *
Dík.. Už to celkom idem, ale potrebujem zachovať štruktúru tabuľky, ktorá je v tomto prípade veľmi odlišná...
fimmos
Profil
však si to změň podle svého gusta
Speed
Profil *
Už to mám... dík za radu. Moc si mi pomohol. Nemáš náhodou skript na kategórie??,
fimmos
Profil
kategorie? jak to myslíš?
Speed
Profil *
Mám kategórie kníh a nejaké prehľadné menu + a na každú položku link...

Inak ak pri predchádzajúcej tabuľke zmením štruktúru v prvom riadku width="blabla" a height ..., potom
mi vypíše v tomto riadku chybu a neviem prečo...
fimmos
Profil
stačí to tam změnit, jen když máš v echu uvozovky, tak před ně musíš dát zpětné lomítko

menu si udělej normálně a pak jen v php uděláš linky... a ty kategorie, odkážeš na stránku, třeba fantasticka.php a tam dáš dotaz na databázi, která vybere jen z fantastické knihy
Speed
Profil *
Tak mi funguje register aj výpis všetkých kníh..., ale keď dám opačné lomítko, tak sa mi stratí formátovanie...
fimmos
Profil
nechápu, kdyžtak to sem napiš
Speed
Profil *
Myslím tú tabulku... Keď v nej nechám lomítka nefunguje formátovanie ale keď ich odstráním tak my vypisuje zase chybu.. Nevieš čo s Tým??
fimmos
Profil
napiš sem ten kód, kterej ti nefunguje
Speed
Profil *
Tu je....

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Výpis tovaru</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<TABLE WIDTH="100%" CELLSPACING="5" CELLPADDING="1" BORDER="0">
<?
mysql_Connect("mysql.wz.cz","xxx","xxx");
$result = mysql("xxx",
"SELECT * FROM xxx WHERE dtovaru='b16'");
$pocet = mysql_NumRows($result);
echo "Počet kníh v tejto sekcii je
$pocet .\n";
echo "<P>";
for($i=0; $i<$pocet; $i++) {
echo "<TR>\n";
?>

<THEAD>
<TR BGCOLOR="#f0a000">
<?php echo "<TH rowspan=\"3\" width=\"75\" height=\"100\"><img src=\"".mysql_Result($result, $i, "obr")."\"></TH>\n"; ?>
<?php echo "<TH align=\"left\">Názov: ".mysql_Result($result, $i, "nazov")."</TH>\n"; ?>
<?php echo "<TH rowspan=\"3\" align=\"left\" width=\"340\" height=\"100\">Popis: ".mysql_Result($result, $i, "popis").
"</TH>\n"; ?>
<?php echo "<TH align=\"left\">Cena: ".mysql_Result($result, $i, "cena").
"</TH>\n"; ?>
</TR>
</THEAD>
<TFOOT>
<TR BGCOLOR="#a0a0a0">
<?php echo "<TD width=\"300\">Vydal: ".mysql_Result($result, $i, "vydal")."</TD>\n"; ?>
</TFOOT>
<TBODY BGCOLOR="#c0c0c0" ALIGN="center">
<TR>
<?php echo "<TD BGCOLOR=\"#f0a000\">Väzba: ".mysql_Result($result, $i, "vezba").
"</TD>\n";
echo "<TD align=\"center\"><img src=\"images/kosik.gif\"></TD>\n"; ?>

</TR>

<?php
}
mysql_Close();
?>
</TBODY>
</TABLE>
</BODY>
</HTML>




Je to ten Tvoj skript. Ale ked ostránim napríklad pri:

<?php echo "<TH rowspan=\"3\" width=\"75\" height=\"100\"><img src=\"".mysql_Result($result, $i, "obr")."\"></TH>\n"; ?>

odstránim \ \ A ostane: <?php echo "<TH rowspan="3" width="75" height="100"><img src=".mysql_Result($result, $i, "obr")."></TH>\n"; ?>


potom mi to v programe PhpEDIT zobrzí správne formátovanie ale akonáhle to dám na server tak vypisuje chyby... Chcem mať tabuľku s rowspan="3" a tri riadky zarovno tohoto okna ale keď napíšem príkaz a vložím tam odkazy na databázu tak sa mi formátovanie stratí... alebo nejde...
michaelkiller
Profil
Tie lomítka tam musia ostať, ty totiž príkazy vypisuješ v echu, takže musíš escapovať úvodzovky ( poprípade vnútorné nahraď ' a máš po probléme..
Neviem ako je to možné, že sa ti stratí formátovanie... Popíš bližšie tú stratu formátovania. Zmizne ti tabuľka?
Skús poprípade zmeniť ten riadok na:

<?php echo "<TH rowspan=\"3\" width=\"75\" height=\"100\"><img src=\"".mysql_Result($result, $i, "obr")." width=\"75\" height=\"100\" \"></TH>\n"; ?>
Speed
Profil *
Nezmizne tabuľka, ale formátovanie. Namiesto toho aby som mal obrázok a vedľa neho tri riadky ta sa mi spraví 6 stĺpcov... A ja to musím mať ako som už napísal.. Poradíte??
Speed
Profil *
Tu je štruktúra, ktorá sa mi nechce podariť rozbehať na serveri.

................. ........................ .................................................... .........
. . ........................ . . .........
. . ........................ . .
. . ........................ . . ........
................. ........................ .................................................... ........
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.