Autor Zpráva
Werewolf
Profil
Ahoj, dělám si anketu, jak funguje, pochopíte z kódu..
Ale hlásí mi parse error na 38. řádku! Kód:

<html>
 <head>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta http-equiv="Content-Script-Type" content="text/javascript">
  <meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
 </head>
 <body>
	<?php
	function fgc($resource) { return @file_get_contents($resource); }
	function fe($resource2) { return @file_exists($resource2); }
	function vts($resource3) { if($resource3 == 1) { $past = "hlas"; } elseif($resource3 >= 2 && $resource3 <= 4) { $past = "hlasy"; } elseif($resource3 >= 5) { $past = "hlasů"; } return $resource3.$past; }
	$id = $_GET['id'];
	if(!isset($id)) { echo("<h1>Musíte zadat id!</h1>"); }
	if(!@opendir("id/".$id."/")) { echo("<h1>Anketa s takovýmto ID neexistuje!</h1>"); } else {
	$root = "id/".$id."/";
	$question = fgc($root."question.dat");
	$width = fgc($root."table/width.dat");
	$vheight = fgc($root."table/vheight.dat");
	$v01 = fgc($root."v01.dat"); $n01 = fgc($root."n01.dat");
	$v02 = fgc($root."v02.dat"); $n02 = fgc($root."n02.dat");
	$v03 = fgc($root."v03.dat"); $n03 = fgc($root."n03.dat");
	$v04 = fgc($root."v04.dat"); $n04 = fgc($root."n04.dat");
	$v05 = fgc($root."v05.dat"); $n05 = fgc($root."n05.dat");
	$v06 = fgc($root."v06.dat"); $n06 = fgc($root."n06.dat");
	$v07 = fgc($root."v07.dat"); $n07 = fgc($root."n07.dat");
	$v08 = fgc($root."v08.dat"); $n08 = fgc($root."n08.dat");
	$v09 = fgc($root."v09.dat"); $n09 = fgc($root."n09.dat");
	$v10 = fgc($root."v10.dat"); $n10 = fgc($root."n10.dat");
	$votes = $n01 + $n02 + $n03 + $n04 + $n05 + $n06 + $n07 + $n08 + $n09 + $n10;
	$pr = $votes / 100;
	$p01 = $n01 / $pr; $p02 = $n02 / $pr; $p03 = $n03 / $pr; $p04 = $n04 / $pr; $p05 = $n05 / $pr;
	$p06 = $n06 / $pr; $p07 = $n07 / $pr; $p08 = $n08 / $pr; $p09 = $n09 / $pr; $p10 = $n10 / $pr;
	
	
	$anketa = '<table style="width: '.$width.'px">';
	$anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><th>'.$question.'</th></tr>';
	if(fe($root."n01.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id.'&vote=01">'.$v01.'</a></td><td>'.vts($n01).'</td><td>'.$p01.'</td></tr>'; };
	if(fe($root."n02.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=02">'.$v02.'</a></td><td>'.vts($n02).'</td><td>'.$p02.'</td></tr>'; };
	if(fe($root."n03.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=03">'.$v03.'</a></td><td>'.vts($n03).'</td><td>'.$p03.'</td></tr>'; };
	if(fe($root."n04.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=04">'.$v04.'</a></td><td>'.vts($n04).'</td><td>'.$p04.'</td></tr>'; };
	if(fe($root."n05.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=05">'.$v05.'</a></td><td>'.vts($n05).'</td><td>'.$p05.'</td></tr>'; };
	if(fe($root."n06.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=06">'.$v06.'</a></td><td>'.vts($n06).'</td><td>'.$p06.'</td></tr>'; };
	if(fe($root."n07.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=07">'.$v07.'</a></td><td>'.vts($n07).'</td><td>'.$p07.'</td></tr>'; };
	if(fe($root."n08.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=08">'.$v08.'</a></td><td>'.vts($n08).'</td><td>'.$p08.'</td></tr>'; };
	if(fe($root."n09.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=09">'.$v09.'</a></td><td>'.vts($n09).'</td><td>'.$p09.'</td></tr>'; };
	if(fe($root."n10.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=10">'.$v09.'</a></td><td>'.vts($n10).'</td><td>'.$p10.'</td></tr>'; };
	echo($anketa);
	}
	?>
 </body>
</html>


Nevíte někdo, proč? Co tam mám za chybu?
Díky, Werewolf
Mike8748
Profil
Co tam mám za chybu?
to ti snad PHP pise ne? za slovicky Parse error vzdy nasleduje popis chyby.

tipuju to ze tomu vadi ; za } u tech 10 IFu, vzdy na konci radky.
edit: tak koukam ze ne :)
Majkl578
Profil
KDE? Gnome!

    if(fe($root."n01.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id.'&vote=01">'.$v01.'</a></td><td>'.vts($n01).'</td><td>'.$p01.'</td></tr>'; };
    if(fe($root."n02.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=02">'.$v02.'</a></td><td>'.vts($n02).'</td><td>'.$p02.'</td></tr>'; };
    if(fe($root."n03.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=03">'.$v03.'</a></td><td>'.vts($n03).'</td><td>'.$p03.'</td></tr>'; };
    if(fe($root."n04.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=04">'.$v04.'</a></td><td>'.vts($n04).'</td><td>'.$p04.'</td></tr>'; };
    if(fe($root."n05.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=05">'.$v05.'</a></td><td>'.vts($n05).'</td><td>'.$p05.'</td></tr>'; };
    if(fe($root."n06.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=06">'.$v06.'</a></td><td>'.vts($n06).'</td><td>'.$p06.'</td></tr>'; };
    if(fe($root."n07.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=07">'.$v07.'</a></td><td>'.vts($n07).'</td><td>'.$p07.'</td></tr>'; };
    if(fe($root."n08.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=08">'.$v08.'</a></td><td>'.vts($n08).'</td><td>'.$p08.'</td></tr>'; };
    if(fe($root."n09.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=09">'.$v09.'</a></td><td>'.vts($n09).'</td><td>'.$p09.'</td></tr>'; };
    if(fe($root."n10.dat")) { $anketa .= '<tr style="height: '.$vheight.'px"><td><a href="?id='.$id,'&vote=10">'.$v09.'</a></td><td>'.vts($n10).'</td><td>'.$p10.'</td></tr>'; };
Werewolf
Profil
Mike8748
Píše to jen:
Parse error: parse error in C:\wamp\www\myanc\index.php on line 39

vadi ; za }
Nevadí, ty jsem tam přidal po zjištění parse erroru, že by to mohlo být tím, ale nebylo a pak už jsem je neodstranil...

Majkl578
Díky ;-) Hledal jsem v tom středníky nebo nějakou závažnou chybu... Tohle se mezi tečkama přehlídne (aspoň tedy s mým zrakem - ikdyž nenosím brýle) :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: