Autor Zpráva
Etruska
Profil
Dobrý den,
chystám se na předělání svého RS do OOP. Teorii jsem s pomocí knížek a internetu zvládl, ale myslím si, že by bylo lepší se nejdříve podívat na nějakou vyzkoušenou aplikaci. Nehodlám nic kopírovat, jen se chci podívat na oblasti, kde si nejsem jist nebo kde vím, že moje řešení je neefektivní. Mohli byste mi, prosím, doporučit nějakou volně stažitelnou aplikaci (ideálně RS) v OOP? Zatím jsem pokaždé narazil jen na procedurální řešní. Děkuji
Timy
Profil
http://nettephp.com/cs/
http://texy.info/cs/
srigi
Profil
Etruska
Najjednoduchší MVC framework v PHP
mardon
Profil
Trápí mě podobný problém, hledám nějaký tutoriál na kompletní byť jednoduchou aplikaci v OOP. Co jsem viděla tak jsou to spíš tutoriály pro jednu třídu, ale mám problém sestavit nějak celou aplikaci dohromady.
mardon
Profil
Doporučte prosím někdo nějakou komplet jednoduchou aplikaci v OOP, tak, aby začátečník se z ní byl schopen poučit.
Timy
Profil
mardon
Doporučte prosím někdo nějakou komplet jednoduchou aplikaci v OOP, tak, aby začátečník se z ní byl schopen poučit.
To je skoro oxymóron :-). Co tohle?
mardon
Profil
diky za odkaz ale ja spise potrebuji neco co bude umet vytahnout data z db, ulozit, opravit vyfiltrovat apod., nebot napsat tridu pro jednotlivy zaznam napr. odkaz jaksi zvladnu, ale nejak netusim co to pripojeni k db je potreba tridy? a jak se pak v tride pro odkaz dostanu do db, apod.

co jsem si stahla existujici opensource skripty, tak to je uz na me moc pokrocile
Timy
Profil
mardon
Připojení k databázi a OOP je něco diametrálně odlišného... Můžeš se podívat třeba na Dibi, což je databázový layer. Obecně řečeno pokud umíš s databázemi a umíš OOP, tak by ses na tohle neptal, takže se nabízí otázka, co z toho vlastně umíš a co ne? Zkus to nějak jasně formulovat, příspěvky [#7] a [#5] nejsou zrovna moc konzistentní.
Mastodont
Profil
Timy 10:23:11
To myslíš vážně?
Má být konstanta objekt? ... Jak byste vytvořili například metodu, která danou konstantu zderivuje?
Timy
Profil
Mastodont
Pokračuj...
Mastodont
Profil
mardon
Na připojení k databázi je objekt už přímo v PHP, když použiješ mysqli.
mardon
Profil
no maám třídu odkaz , která má třeba metodu , ze podle id mi vytahne vsechny zaznamy k danemu odkazu z db. Mam to ted pomoci mysql_query (SELECT..... Pokud pouziji např. to Dibi pro připojení k db lze tedy v třídě odkaz pouzit volani Dibi::query ? pro dosazeni tehož výsledku?
Mastodont
Profil
volani Dibi::query pro dosazeni tehož výsledku?
V podstatě ano, protože drtivá většina ze stávajících 6 789 db layerů dělá to samé, liší se jen názvy a pořadí parametrů.
Timy
Profil
Mastodont
Nemohl bys to trochu rozvést? Křišťálovou kouli jsem zrovna ztratil...
Mastodont
Profil
Timy
Prostě mi přístup ke konstantě jako objektu připadá jako drbání levou rukou pod pravým ramenem na levém boku. A rozhodně bych to necpal začátečníkům :-)
Rozhodně smysluplnější pro PHP je nějaký ten db layer, třída na formuláře, třída pro práci se složkami apod.
Timy
Profil
Mastodont
Jako že všechny různé matematické výrazy typu proměnná, sčítání, funkce apod. budou v objektovém dědičném stromu a jediná konstanta bude fakt jako číslo? Jakou to má logiku? A jak pak napsat metodu pro tu derivaci pro číslo (když to nebude objekt)? Takhle mám třeba výraz 5x+2, chci ho zderivovat, tak na každý podvýraz poštvu metodu derivuj() a o víc se nestarám, protože každý můj matematický výraz je objekt a umí naslouchat všem těmto zprávám. Jak bych obecně mohl napsat funkci, která přebírá libovolný matematický výraz, ale nic jiného? Takhle mi vše dědí z nějaké abstraktní třídy MatematickyVyraz, ale když konstanta nebude dědit z této třídy, těžko pak mohu předat číslo jako argument funkce, které po mně chce matematický výraz.
Mike8748
Profil
Timy
co takhle danej vyraz napred zjednodusit, nejaka optimalizace vstupnich dat. nebo vazne chces derivovat konstantu (vzhledek k predem jasnemu vysledku)?
Timy
Profil
Mike8748
Nechám uživatele zadat výraz. On mi tam předá 3. A teď klikne na derivovat. Jak by to teď mělo fungovat?
mardon
Profil
tak jsem si nasla jednoduchy priklad, sice je to spise pro pouziti smarty:


http://www.smarty.net/sampleapp/sampleapp_p1.php

chci se jen zeptat třída pro Guestbokk je rozšířením třídy pro SQL
to je jiný postup než jsem myslela:

no maám třídu odkaz , která má třeba metodu , ze podle id mi vytahne vsechny zaznamy k danemu odkazu z db. Mam to ted pomoci mysql_query (SELECT..... Pokud pouziji např. to Dibi pro připojení k db lze tedy v třídě odkaz pouzit volani Dibi::query ? pro dosazeni tehož výsledku?. Tady jsem mela na mysli zda v tride class odkaz muzu pouzit odkaz na nejakou metodu tridy pro pripojeni k db.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: