Autor Zpráva
xnown
Profil *
V php jsem uplnej zacatecnik, ale potrebuji na sve stranky implementovat mailovy formular a nejak se mi to nedari dle svych predstav, proto kdyby mi mohl nekdo ze zkusenejsich udelit par rad, byl bych rad:)

1. stale nechapu jak pracovat se zpracovanymi informacemi (mailovy formular by mel obsahovat: Mail, jmeno, predmet)
- Mail je jasnej
- Predmet viz predmet v dorucene poste
- Jmeno bych chtel aby se treba zobrazovalo v prijate zprave.

Ale asi jsem stale ale nejak nepochopil, jak vubec funguje pridelovani informaci pro mail, resp. dle ceho se ridi, ze prave input zprava bude v mailu zpravu. A jak zarucit, aby jmeno bylo zpracovano do zpravy.

2. Nekde jsem sehnal php skript na overovani mailove adresy, coz je docela gut vec, ale opet me nefunguje dle svych predstav. Chtel bych, aby treba po spatnem vyplneni se objevila pred inputem cervena hvezdicka nikoliv misto celyho inputu se objevil jen text (Tohle nevypadá jako e-mail), to sami jak vosetrit kdyz vse probehne ok, tak aby hlaska "zpracovavam" se objevila napr. pod celym formlurem, nikoliv opet misto inputu na mail.

Zde jeste kod:

<?
  function JeEmail ($cislo)
  {
    return ereg("^.+@.+\..+$",$cislo);
  }

  if (empty ($_POST))
  {
?>
<div class="form_field">
<div class="title mail2" id="email_title">
<label for="email">E-mail:</label>
</div>
<div class="input">
<input tabindex="3" id="email" name="email" value="" class="auto_focus auto_validate" type="text">
</div>	
</div>	
<?
  }
  else
  {
    if (!JeEmail($_POST["email"])) echo 
	"Tohle nevypadá jako e-mail";
    else echo "Zpracovávám ". $_POST["email"];
  }
?> 


samotne zpracovani jede pres php skript:

<?
$predmet = $_POST['predmet'];
$email = $_POST['email'];
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$zprava = $_POST['zprava'];

if ($predmet!="" and $email!=""and $jmeno!="" and $zprava!="")
{
Mail("muj@mail.com", $predmet, $zprava, jmeno, "From: " . $email);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspìšnì odeslán</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>text</p>";
}
?>
vynalezce
Profil
1. $zprava="odesilatel "+$jmeno+$zprava;
snad je to ok
Alphard
Profil
vynalezce:
spojování řetězců pomocí +?

xnown
jak již psal vynalezce, nemůžete libovolně přídávat parametry, všechny informace se musí spojit do patřičných parametrů, např. třetí, tj. tělo zprávy
Mail("muj@mail.com", $predmet, $zprava . $jmeno, "From: " . $email."\n");


ty další věci se tady těžko vyřeší, jestli nechcete opravit konkrétní chybu, tak vám tady asi nikdo kompletní script psát nebude

validaci lze udělat relativně snadno s použítím Nette, návod na http://zdrojak.root.cz/clanky/nette-framework-zvyste-svoji-produktivitu/, ale je to asi trochu pokročílé, chce to něco vědět o OOP atd.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0