Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ghosting Profil |
#1 · Zasláno: 18. 3. 2009, 16:23:41
Zdravím,
sestavil jsem si kód pro výpis z mysql db. $dotaz="SELECT * FROM `tabulka-test` ORDER BY id DESC"; $vysledek = MySQL_Query($dotaz); while ($zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek)){ $id=$zaznam["id"]; $jmeno=$zaznam["jmeno"]; $output.=" <h1>".$jmeno." a ".$id."</h1> "; ; } v DB mám id které se navyšuje při vložení záznamu, chci se zeptat jak záznam mohu smazat. Zkoušel jsem to z tohoto článku pochopit, ale v php moc neumím chodit. Dal by mi prosím někdo nějakou ukázku? Děkuji. |
||
cesar Profil |
#2 · Zasláno: 18. 3. 2009, 16:30:51
$dotaz = "DELETE FROM `tabulka-test` WHERE `id` = 'cislo_radku_ktery_chces_smazat' $vysledek = mysql_query($dotaz); mělo by to být ok |
||
Ghosting Profil |
#3 · Zasláno: 18. 3. 2009, 16:49:48
Zkusol jsem to takto.
$dotaz="SELECT * FROM `tabulka-test` ORDER BY id DESC"; $vysledek = MySQL_Query($dotaz); while ($zaznam = MySQL_Fetch_Array($vysledek)){ if(!empty($_GET['akce']) && $_GET['akce']=='smaz') { mysql_query("delete from `tabulka-test` where id=".$_GET['id']); } $id=$zaznam["id"]; $jmeno=$zaznam["jmeno"]; $text=$zaznam["text"]; $odkaz=$zaznam["odkaz"]; $output.=" <br /><br /> <h1>".$jmeno." <a href='?akce=smaz&id=".$id."'>Smaž</a></h1> <a href='http://".$odkaz."' rel='nofollow'>".$odkaz."</a> <p class='do-bloku'>".$text."</p> "; ; } Problém je v tom že když vykliknu "smaž" tak se odkaz smaže, ale musím zmáčknout F5 a aktualizovat stránku. PS: Nevím jestli je to dsobře poskládaný, prográmatoři - netrhejte si vlasy. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0