Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
cesar Profil |
#1 · Zasláno: 18. 3. 2009, 16:28:06
Mám na vás všechny takovou menší prosbu. :-) Řeším takovou ,,perličku":
Mám následující: Array ( [LANGUAGE] => cz [kalkulace] => Array ( [kod_formulare] => 675813464 [prijmeni] => Pospiech [jmeno] => Michal [montaz] => 1 [likvidace-odpadu] => 1 [typ] => okno [typ_id] => 3 [barva] => 31 ) [test] => Array ( [klic1] => hodnota1 [klic2] => hodnota2 [klic3] => hodnota3 [klic4] => hodnota4 [klic5] => Array ( [klic6] => hodnota6 ) ) ) a potřebuji zavolat [test][klic5][klic6]. Vím, že to jde přes $nazev_promenne[test][klic5][klic6], jenomže já to takhle volat momentálně nemůžu, protože volám fce, která to vypisuje. Jediné co vím, je že mám volat 3 hodnoty (zjistí se přes count()). Nevíte někdo jak na to, aby se mi to vypsalo? Napadlo mě: $klice = array("test", "klic5", "klic6"); for($a = 0; $a < count($klice); $a++){ $c .= "[".$klice[$a]."]"; } echo $_SESSION.$c; jenomže takhle to jaksi nejde. Neřešili jste to někdo někdy? Vůbec mě nenapadá, jak to vyřešit. :-( Předem moc díky za rady. |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 18. 3. 2009, 16:43:28
Nebo takhle:
$klice = array("test", "klic5", "klic6"); $pole = $vstup; for($i=0; $i< count($klice); $i++){ $pole = $pole[$klice[$i]]; } ...a na konci by v $pole měla být požadovaná hodnota. Samozřejmě by nebylo od věci tam přidat kontrolu, aby to v případě neexistence toho klíče nevyházelo mraky chyb. |
||
cesar Profil |
#3 · Zasláno: 18. 3. 2009, 16:51:03
Super, díký moc. Přiznám se, že mě to vůbec nenapadlo. Sedím nad tím už cca hodinu, zkouším všechno možné, ale necvakla mě možnost, že pole zapisuje a zapisuje za sebe. Ještě jednou moc díky.
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
0