Autor Zpráva
jiri dvorak
Profil *
Dobrý den.
Fungovalo mi to jen chvíli, když sem nepotřeboval, teď potřebuji a nevim jak.

Nahrávám fotku přes formulář. následně pomocí funkce move_uploaded_file() na server.
Ze začátku, když jsem vše ještě ladil a testoval, tak to fungovalo takto:
Nahrávám soubor ns.jpg na server a je také umístěn jako ns.jpg, nahrávám druhý se stejným názvem ale automaticky se přejmenuje na nějak DSC0001.jpg a všechny další s původním názvem ns.jpg na DSC0002.jpg, DSC0003.jpg atd.

Teď však nový soubor -- shodující se názvem s některým z už nahraných souborů -- nenahraje vůbec. S názvem, který ještě nemá žádný již nahraný sobor, jde vše v pohodě. normálně se nahraje s odpovídajícím názvem.

Nevíte NĚKDO jak udělat, jak to vyřešit, potřebuju aby nebyl problém, když dva různí uživatelé nahrají třeba různou fotografii avšak se stejným názvem 'foto1.jpg'.

Moc díky.
Nashledanou.
Jiří Dvořák
Majkl578
Profil
odejmout koncovku, pridat nahodne cislo a pridat koncovku?
Alphard
Profil
Majkl578:
odejmout koncovku, pridat nahodne cislo a pridat koncovku?
hmm, náhoda je blbec, aby to časem neskončilo tak, že sekundu poběží while, dokud nenajde něco volného :-)


nechávat původní názvy také přinese problémy s diakritikou, IMHO by bylo lepší vygenerovat systémový název založený na jasném způsobu inkrementace
jiri dvorak
Profil *
re:majkl> s tím číslem mě to napadlo také
re:alphard> hmm, asi jo. takže ke každému obrázku ještě přidat sloupec název_číslo. Tuto nejvyšší hodnotu načítat, zvětšit o jedna a přidat jí k defaultnímu názvu pro všechny obr. třeba picture -> picture23, picture24.. to by šlo....:) děkuji.
jiri dvorak
Profil *
nebo to brát podle id řádku, tuto hodnotu přidat k názvu ukldádaného obrázku s již zmiňovaným defaultním názvem
Alphard
Profil
jiri dvorak:
takže ke každému obrázku ještě přidat sloupec název_číslo
vy vedete záznamy o obrázcích v databázi? jestli ano, tak obrázky pojmenujte podle unikátního id a vůbec to neřešte :-)
jiri dvorak
Profil *
re..jj to sem měl na mysli(nebo to brát podle id řádku). děkuji za NEZVYKLE rychlou odpověď. dvorak
srigi
Profil
Ja pouzivam na generovanie nazvov fnci md5_file(). Duplicity takmer vylucene.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: