Autor Zpráva
Johnik
Profil
Ahoj,
mám dvě otázky:

1) jak řešíte diskusi nebo cokoliv jiného, kde uživatel může poslat do stejného (jednoho) vlákna příspěvek až za x vteřin?
Přes cookies, session, databázi?

2) Lze pomocí php ukládat soubory na pevný disk uživatele? Nebo jak docílit toho, když uživatel zavře stránku > prohllížeč > vymaže temp, cache, cookies, tak jak když znovu přijde na tu stránku, třeba i po týdnu, tak aby se stránka nakonfigurovala podle jeho posledních změn?

Děkuji za odpovědi
Icka
Profil *
na disk se dají ukládat pouze cookies.. Protože je uživatel může odstranit, řešil bych to na serveru.. - databází.. Session je dobré v případě, kdy uživatel nezavře a opět neotevře prohlížeč ;-)

V tvém případě bych asi doporučil databázové řešení..
Joker
Profil
Johnik
1) jak řešíte diskusi nebo cokoliv jiného, kde uživatel může poslat do stejného (jednoho) vlákna příspěvek až za x vteřin?
Přes cookies, session, databázi?

session, pro běžné případy. Proti spamrobotům mám jinou ochranu, než časový limit odeslání příspěvku.

2) Lze pomocí php ukládat soubory na pevný disk uživatele? Nebo jak docílit toho, když uživatel zavře stránku > prohllížeč > vymaže temp, cache, cookies, tak jak když znovu přijde na tu stránku, třeba i po týdnu, tak aby se stránka nakonfigurovala podle jeho posledních změn?
Nelze, jen cookies.
V tom uvedeném případě by to šlo přes přihlášení uživatele.
Johnik
Profil
Joker, Icka
Dík za odpověď.

Ten časový limit není proti spamrobotům, ale proti lidem.
Takže řešení je asi takové?
Zaregistruju session "jméno nebo ip uživatele" a jako hodnotu dám "čas". Pak při každém pokusu o post budu kontrolovat, zda session již existuje, když ano, přičtu k aktuálnímu času x vteřin a když je větší jak čas v session, tak povolim zápis.
Majkl578
Profil
Johnik
pozor ale na to, ze pokud si zakaze cookies, nebude fungovat session a bude tedy moci psat porad.
AM_
Profil
Zaregistruju session "jméno nebo ip uživatele" a jako hodnotu dám "čas"
Je důležité si uvědomit, že session je individuální pro každého připojeného uživatele, takže do ní nemá smysl ukládat IP. A jak píše Majkl578, session jsou stejně spolehlivé, jako cookies (mohou sice fungovat bez nich přes trans_sid, čili že se sessionid přenáší přes GET/POST, ale to si může uživatel odmazat, takže se to stejně nedá považovat za ochranu).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: