Autor Zpráva
PAvlik
Profil *
Dobry den,
mam mensi problem se sessions. ve slozce www mam web (skripty) a v teto slozce www mam slozku admin... jestlize se prihlasim na strance ve slozce www tak na prvnim radku index.php mam toto:
<?
session_start(); 
?>

vse funguje OK... jestlize v menu kliknu na "administrace" a skript me presmeruje na administrace/index.php tak najednou prihlasen nejsem... ovsem kdyz na index.php (ve slozce admin) zase na zacatek vlozim session_start() tak prihlasen jsem a vse mi funguje OK az na jednu drobnost.. uplne nahore na strance mi to pise tuto chybu:
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\www\htdocs\www\admin\index.php:2) in C:\www\htdocs\www\admin\index.php on line 2
nevite v cem by mohl byt problem? staci toto vysvetleni pro zjisteni priciny problemu? nebo potrebujete vice souboru (zdrojaku)?

a zde jeste prikladam overeni session zda jsem prihlasen jestli to bude potreba k necemu
<?php
if(isset($_SESSION['prihlasen']) and $_SESSION['prihlasen']==1){
echo "prihlasen, tvuj nick: ".$_SESSION['login'] . " | Tvoje ID: ".$_SESSION['UserId'] . " <a href='logout.php?logout=yes'> Odhlásit se</a>";
}else{
echo "Nejsi přihlášen";
}
?>
vypsal jsem jen to nejzakladnejsi z tohoto useku kodu, blbosti jako pocet bodu, tvoje karma a takove veci jsem neuvadel at to tady neni neprehledne, takze kdyby nekde chybela uvozovka tak to omluvte, ale jinak kod funguje :)
gygabyte
Profil *
<?
session_start(); 
?>

Musí být na všech stránkách, kde chceš se sessions pracovat
vynalezce
Profil
vypsal jsem jen to nejzakladnejsi z tohoto useku kodu, blbosti jako pocet bodu, tvoje karma a takove veci jsem neuvadel at to tady neni neprehledne,
ono ze zkusenosti a zakona schvalnosti vyplyva ze v tom zdanlive nejnedulezitejsim miste je preklep a proto to nefunguje
PAvlik
Profil *
no dejme tomu ze sesion je ve slozce www v index.php nazacatku.. spustim index a vse ok (za predpokladu ze jsem prihlasen).. pote tento STEJNY kod vlozim do index.php ve slozce administrace, vse naprosto stejne, stejny kod... a ono to vypise tuto chybu... zda se jakoby to delalo to umisteni ve slozce o uroven vyse.. to se mi moc nezda.. pritom kod je naprosto stejny v obou indexech, ted jsem to zkousel
PAvlik
Profil *
aha, tak maly omyl... ted jsem to zkusil znovu, soubor index.php ze slozky www jsem zkopiroval do slozky admin a uz to jde bez problemu... musim na to pak mrknout v cem tam je hacek, ted musim na chvili odjet pryc tak si tady zbytecne nelamte hlavu asi se to vyresilo.. nekde fakt muze byt preklep...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: