Autor Zpráva
Mch81
Profil
mam problem s touto casti kodu
imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $NewWidth, $NewHeight, $OrigWidth, $OrigHeight);

Na lokalu mi to jede, ale na hostingu u OneBit uz ne, na tomto radku se to kousne. Jen dodam max uploaded file size je 30M.

Diky za odpoved
Michal
Alphard
Profil
nějaká chybová hláška?
AM_
Profil
Resamplování třicetimegového obrázku může chvíli trvat :)
Mch81
Profil
Omlouvam se, vcera mi spadnul net a uz jsem nemohl updatovat dotaz, tak problem neni v teto funkci, ale ve funkci imagecreatefromjpeg, kdyz zkusim jen funkci imagecreate, tak mi to obrazek vytvori, ale je jen cerny. Vubec zadnou hlasku to nevyhodi, jen napise, ze stranka je hotova, ale jelikoz se to na tomto prikazu sekne, tak se mi uz nevykresli paticka. Jo a vkladam tam max 3MB fokty, takze by to moc dlouho trvat nemelo.

Cely kod
  function Resizer(  $filename, //cesta k souboru, ktery chcete zmensit   
                     $copypath, //cesta, kam zmenseny soubor ulozit  
                     $MaxWidth, //maximalni sirka zmenseneho obrazku  
                     $MaxHeight, //maximalni vyska zmenseneho obrazku 
                     $pripona)   //pripona
    { 

    //zjistime puvodni velikost obrazku  
    list($OrigWidth, $OrigHeight) = getimagesize($filename); 
    
    //hodnota 0 v parametrech MaxWidth resp. MaxHeight znamena, 
    //ze sirka resp. vyska vysledku muze byt libovolna  
    if ($MaxWidth == 0) $MaxWidth = $OrigWidth; 
    if ($MaxHeight == 0) $MaxHeight = $OrigHeight; 
    
    //nyni vypocitam pomer zmenseni  
    $pw = $OrigWidth / $MaxWidth; 
    $ph = $OrigHeight / $MaxHeight; 
    
    if ($pw > $ph) $p = $pw; 
    else  $p = $ph; 
    
    if ($p < 1) $p = 1; 
    
    //v p ted mame pomer pro zmenseni 
    //vypocitame vysku a sirku zmenseneho obrazku  
    $NewWidth = (int)$OrigWidth / $p; 
    $NewHeight = (int)$OrigHeight / $p; 
    
    //vytvorime novy obrazek pozadovane vysky a sirky  
    $image_p = imagecreatetruecolor($NewWidth, $NewHeight); 
    echo $pripona;
    //otevreme puvodni obrazek se souboru  
    switch($pripona) 
    {
      case 'png': $image = imagecreatepng($filename); echo "png"; break;
      case 'gif': $image = imagecreategif($filename); echo "gif"; break;
      case 'jpg': $image = imagecreate($filename); echo "jpg"; break;
    }

 

    //a okopirujeme zmenseny puvodni obrazek do noveho  
    imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $NewWidth, $NewHeight, $OrigWidth, $OrigHeight); 

    //a ulozime  
 
    switch($pripona) 
    {
      case 'png': imagepng($image_p, $copypath, 100); echo "png"; break;
      case 'gif': imagegif($image_p, $copypath, 100); echo "gif"; break;
      case 'jpg': imagejpeg($image_p, $copypath, 100);; echo "jpg"; break;
    }
  } 
Mch81
Profil
Prosim prosim, je tu nekdu, kdo mi poradi?
Mch81
Profil
Problem hledejte u allow_url_fopen musi byt ON. Aspon tak jsem vyresil problem ja
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.